F1 Canada 2011

Ieri s-a desfăşurat a 7-a etapă din acest sezon de F1, o cursă care a început la ora 20:00 şi s-a terminat 4 ore mai târziu, un record pentru cursele de F1.

Vettel pleca favorit în această cursă, urmat de Alonso şi Massa, iar startul se anunţa a fi foarte interesant, însă ploaia a schimbat lucrurile şi s-a pornit sub SC, care a mai rămas pe circuit pentru câteva tururi.

Hamilton l-a "agatat" pe Webber la începutul cursei, a încercat acelaşi lucru şi cu Schumi, dar numai după câteva tururi încearcă să-l depăşească pe Button, care îi închide drumul , şi-l trimite în zid, iar Hamilton părăseşte primul cursa.

După 25 de tururi , cursa se opreşte pentru o perioadă nelimitată din cauza ploii abundente, informaţiile din partea organizatorilor întârzie să apară, orele trec, curiozitatea e ridicată şi după cam 2 ore de la oprire, la ora 23:00 cursa reîncepe, desigur sub SC.

Înainte de oprirea cursei Alonso şi Schumi trecuseră pe la boxe să schimbe pneurile de ploaie în unele intermediare, mişcare nu foarte bună pentru ei şi sunt nevoiţi să repornească în cursă de pe alte poziţii.(Schumi de pe 12).

Button îi trimite pe Alonso în afara circuitului, incident de care nu a fost găsit vinovat şi astfel Alonso încheie cursa din Canada, Schumi îi depăşeşte pe Kobayashi şi Massa care se luptau pentru a 2-a poziţie şi se instalează pe locul 2.

Acest lucru ne dă speranţe la un modium pentru Schumi, însă prezenta DRS pe maşinile mai competitive ale urmăritorilor săi Webber şi Button îl dezavantajează, aşa că la sfârşit se va mulţumi cu un loc 4.

În ultimul tur Button, vizibil mai rapid decât Webber şi Schumi îl depăşeşte din cauza unei greşeli pe Vettel şi câştigă cursa, o cursă lungă, incredibilă, palpitantă, cu multe depăşiri, dar şi ieşiri în decor.

De asemenea Massa realizează o cursă bună, depăşindu-l pe linia de sosire pe Kobayashi şi ocupând locul 6, în puncte s-au mai clasat:Petrov, Barichello, Alguersuari,Buemi, iar Rosberg plecat în faţa lui Schumi termină pe 11.

În campionatul piloţilor s-au mai schimbat puţin lucrurile: Vettel-161 p, Button-101p,Webber-94 p, Hamilton-85p.

La constructori :Red Bull-255p,McLaren-186 p,Ferrari-101p,Renault-60p,Mercedes-52p.

Cursa din Canada a fost mult mai spectaculoasă decât cea din Monaco, chiar dacă aşteptarea a fost destul de mare, spectacolul a fost pe măsură, l-am revăzut pe Schumi motivat, bătăios, dornic de un podium ,care sper că va veni curând.

Următoarea cursă se va desfăşura la Valencia pe 26 iunie.



Comments

Popular Posts