Water for Elephants(2011)






Am văzut ieri la cinema Water for Elephants, ecranizarea romanului cu acelaşi nume al autoarei Sara Gruen(apărut în SUA în 2006), pe care însă nu l-am citit încă.


Revenind la film, în rolurile principale îi regăsim pe:Resse Witherspoon(Marlena),Robert Pattison(Jacob Jankowski) şi Christopher Waltz(August).


Filmul se concentrează asupra vieţii din spatele unui circ(Benzini Bros.) în America anilor 1931, imediat după începutul probihiţiei(mi-a reamintit de The Boardwalk Empire), dar şi asupra poveştii de dragoste dintre Marlena, soţia excentricului şi violentului director de circ şi Jacob, un tânăr polonez care şi-a pierdut familia într-un accident de maşină chiar în ziua susţinerii examenului de absolvire a facultăţii de medicină veterinară.


Jacob reuşeşte să pătrundă în fascinanta lume a circului, unde totul este o iluzie, iar lipsa banilor datorată crizei din 1929 duce la crimă şi violenţe pentru asigurarea supravieţuirii.


Jacob este remarcat de August şi Marlena datorită priceperii sale în medicina veterinară, a determinării cu care ia decizii legate de viaţa animalelor, chiar dacă consecinţele ar putea fi tragice, urmând ca spre final să se ocupe de elefantul Rosie, care va juca un rol important în poveste.


În final după câteva peripeţii şi piedici, ajutaţi şi de oamenii care lucrau în circ, August îşi va găsi sfârşitul în timpul unui spectacol de circ, Marlena şi Jacob rămân împreună, lucrează în continuare în lumea circului şi vor avea mai mulţi copii.


Povestea este interesantă, fascinantă, filmul este plin de culoare, acţiunea mi s-a părut destul de lentă pe mai bine de 50% din durata filmului, urmând ca spre final să devină mai alertă.


Resse Witherspoon a avut un rol reuşit, acelaşi lucru se poate spune şi despre Robert Pattison, pe care l-am mai văzut în Remember me şi mi-a plăcut.


Este un film pe care vă recomand să-l vedeţi, sper ca spre sfârşitul lunii să văd cea mai recentă parte din Piraţii din Caraibe, al cărui trailer mi-a atras atenţia.

Comments

Andres said…
Inca o data spun ca trebuie sa vad filmul :D
ANA MARIN said…
@Andres: Chiar a fost un film bun:)

Popular Posts