Cateva recomandari de filme


1.Joy 

Am vazut miercuri acest film in cinema, motivul a fost distributia: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert de Niro.
Jennifer Lawrence m-a convins inca de la Silver Linings Playbook, unde aparea alaturi de Bradley Cooper si de atunci a devenit aproape o constanta prezenta lor impreuna in filme.
Acest film aduce povestea lui Joy, o femeie de afaceri care a inventat diverse aparate pentru a usura munca domestica.
Viata lui Joy este complicata: are 2 copii, locuieste cu mama si bunica ei, parintii sai sunt divortati si in permanent conflict, iar fost sot locuieste si el la parterul aceleiasi case.
Joy a fost de mica atrasa de inovatii, doar ca viata i-a oferit un alt drum. Se imprumuta de la iubita tatalui sau, Trudy, pune ipoteca pe casa, inventeaza un mop si incearca sa patrunda in lumea afacerilor.
Desigur drumul este greu, furnizorii ii fura schitele, ajunge sa piarda aproape tot ceea ce castigase dupa participarea la un canal de teleshopping.
Doar ca Joy nu se lasa infranta, merge si negociaza cu partenerul de afaceri, isi recastiga banii si-i va investi in noi inovatii.
Este un film interesant, cu multe detalii ale anilor 90, cu o poveste motivationala si realista.
Jennifer Lawrence are si o nominalizare la Oscar pentru rol feminin principal pentru acest film.

2. Woman in Gold



O drama interesanta cu Helen Mirren si Ryan Reynolds. Maria Altman(Helen Mirren) este o evreica din Viena care traieste in SUA. 
Aceasta afla ca statul austriac va despagubi pe cei carora le-au fost luate abuziv posesiunile in timpul razboiului si decide ca ajutata de tanarul avocat( Ryan Reynolds) sa intre in posesia tabloului pictat de Klimt care o are ca si personaj pe matusa ei.
Cum tabloul este prea important pentru Austria, statul refuza sa i-l acorde, Maria revine in SUA isi prezinta cazul si aici, iar statul austriac este dat in judecata.
Dupa multe eforturi Maria va reusi sa obtina tabloul matusii sale, sa se impace cu un trecut dureros, care i-a rapit familia.
Este foarte bine descrisa perioada razboiului si suferintele la care erau supusi evreii, de asemenea drama de a reintoarce intr-un loc care a adus suferinta.
Ceea ce este trist este ca povestea este reala, dar ca de fiecare data cred ca aceste povesti trebuie spuse!




3. Fathers and Daughters

O drama emotionanta care ii are in distributie pe Russel Crowe si Amanda Seyfried.
Jake( Russel Crowe) este un scriitor de succes, pe care un accident de masina il va schimba iremediabil. Sotia sa moare in acest accident, ceea ce va determina o depresie cu care se va lupta mult timp.
Fetita sa va ramane in grija unchilor 7 luni,cat timp el este internat intr-o clinica, urmand ca la iesirea de aici sa faca tot posibilul pentru a-si recastiga copilul.
Povestea este istorisita de Katie( Amanda Seyfried), fiica sa, psiholog, care cu greu se poate atasa de oameni, din cauza copilariei sale.
Unchii lui Katie il dau in judecata pe Jake pentru a obtine custodia fetitei, dar aceasta va ramane alaturi de tatal ei pana la moartea lui.
In paralel este prezentata povestea de dragoste dinte Katie si Cameron(Aaron Paul), o poveste in care nesiguranta ei aproape strica ceea ce construisera anterior.
Este o poveste trista si foarte adevarata despre cum o copilarie nefericita poate afecta adultul, despre cum dragostea si increderea se invata.

4. Sleeping with other people

Este poate una din cele mai bune comedii pe care le-am vazut in ultima vreme si asta se datoreaza, cred eu, talentului lui Jason Sudeikis.
Jake( Jason Sudeikis) si Laynei(Alison Brie) s-au cunoscut in perioada colegiului. Dupa 12 ani se reintalnesc la New York, ambii inclinati spre relatii pasagere.
Devin repede cei mai buni prieteni, ambii fiind in cautarea "partenerului ideal". Desigur, ca prietenia lor se va transforma in iubire, dar toate intamplarile care duc aici sunt foarte comice. Enjoy!


Comments

Popular Posts