F1 Malaysian GP 2013: Vettel , Webber,Vettel?


În acest week-end s-a desfăşurat a doua etapă de F1 din acest sezon, o etapă foare diferită de tot ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână.
Calificările au început sâmbătă dimineaţa sub semnul ploii, m-am temut că se va repeta situaţia din Australia, însă pole-position-ul i-a revenit iar lui Vettel, urmat de Massa şi Alonso.
Ordinele de echipă au fost foarte prezente în această etapă: întâi Massa la strart a trebuit să-i păzească spatelel lui Alonso pentru ca acesta să ajungă pe podium. Însă Alonso şi-a avariat în scurt timp aripa, nu a intrat la timp la boxe să o schimbe şi a abandonat foarte repede.
Astfel decizia de a-l prefera pe Alonso în faţa lui Massa s-a dovedit a fi greşită, Massa ar fi reuşit un start mult mai bun şi poate un loc pe podium dacă se permitea...
Mai apoi a fost duelul Webber-Vettel, lui Webber i s-a sugerat că ar fi mai bine să-l lase pe Vettel la conducere, acesta nu s-a conformat iniţial, suspans, emoţii şi alte ordine de echipă... Vettel a câştigat în final cursa.
În aceeaşi situaţie s-au aflat piloţii Mercedes Rosberg-Hamilton, lui Rosberg i-a fost înfrânată dorinţa de a-l depăşi pe Hamilton şi a terminat pe locul 4, deşi ar fi trebuit să fie pe podium.
Raikkonen a plecat de pe locul 10, cu o penalizare de 3 locuri după ce s-a incomodat pe Rosberg în calificări şi a terminat cu greu cursa pe locul 7. Totuşi se află la doar 9 puncte diferenţă de Vettel pe locul 2!
În primii 10 au mai terminat: Grosjean(6),Hulkenberg(8),Perez(9),Vergne(10).
Au fost multe gafe în această cursă: decizia lui Alonso de a nu schimba aripa avariată, Hamilton care a greşit boxa şi a ajuns iar la McLaren, schimburi de pneuri nereuşite, ciocnire între piloţi la boxe.
Următoarea cursă va fi în China pe 14 aprilie.


Comments

Popular Posts