F1 Australian GP 2013: Great Kimi !


Am aşteptat cu multă nerăbdare începutul acestui sezon de F1, un sezon cu 19 etape, 4 piloţi noi şi sper cu multe curse la fel de frumoase ca cea de azi dimineaţă.
Calificările de sâmbătă dimineaţa au fost cred o premieră pentru Melbourne, în sensul că ploaia abundentă a făcut imposibilă finalizarea lor, după ce mai bine de 2 ore am stat în faţa televizorului.
În aceste condiţii calificările pentru acest mare premiu s-au desfăşurat azi dimineaţă de la ora 7, iar cursa a început la ora 8.
Vettel a reuşit să obţină pole-position-ul în ultimele secunde ale calificărilor, mă aşteptam la o cursă pe care să o conducă autoritar , însă lucrurile s-au schimbat încă de la start.
Massa, plecat de pe locul 4 a reuşit cel mai bun start şi ajunge pe locul 2 la start şi apoi pe locul 1, speram măcar la un podium pentru el , în final a terminat cursa pe locul 4.
Mai apoi cu cât cursa continua, se peridau diverşi piloţi pe primul loc, aşa că în final surpriza lui Kimi mi-a plăcut. Kimi a reuşit să obţină o victorie frumoasă, a gestinat foarte bine o cursă dificilă, iar discursul de pe podium a fost comic.
Alonso a terminat pe locul 2, de mult nu a mai reuşit Ferrari să puncteze atât de bine din prima etapă, sper să păstreze această stare şi pe viitor.
A fost surprinzător că Vettel a reuşit doar locul 3, insă un lucru foarte bun pentru spectacol.
O altă prezenţă remarcată în această cursă a fost Sutil, care chiar s-a aflat la conducere pentru mai multe tururi, finalizând pe locul 7.
În primii 10 au mai terminat: Hamilton(5), Webber(6),Di Resta(8), Button(9), Grosjean(10).
Hamilton, Webber şi Button nu prea s-au remarcat în această cursă, Rosberg a abandonat când se afla pe locul 3.
În final cursa din Melbourne a fost foarte interesantă, multe schimbări, 3 campioni mondiali pe podium şi absenţa lui Schumi. 
Well done, Kimi !
Următoarea cursă va fi pe 24 martie în Malaysia.


Comments

Popular Posts