My BUDAPEST DIARY: Day 4

A patra zi în Budapesta a început cu o caffe latte la Cafe Vian,dar despre cafenelele din Budapesta voi reveni într-o altă postare.
Pentru că eram în apropiere de Piaţa Sf.Ştefan am decis să vizităm şi Catedrala Sf.Ştefan, o clădire impresionantă, interiorul foarte asemănător cu ceea ce văzusem în ziua precedentă la Operă. 
Pentru numai 400 de HUF am urcat în turnul catedralei pentru o nouă panoramă care-ţi tăia respiraţia asupra Budapestei. Pentru cei ca mine, care se tem de înălţime, urcarea în turn se poate face şi utilizând liftul, o idee foarte inspirată, căci altfel mi-ar fi părut rău să ratez panorama.
Şi astfel am mai găsit încă un loc şi un motiv pentru a îndrăgi şi mai mult Budapesta, al treilea potrivit pentru fotografii şi panoramă, diferit şi în centrul oraşului.


Am pornit apoi spre Sinagogă, clădirea este mare şi foarte bogată în detalii frumoase, foarte aproape am descoperit librăria Alexandra, cu o ofertă foarte variată de carte, muzică şi film. 
Mi-a fost greu să aleg numai o carte, însă în final am rămas la romanul Birthday Stories-H.Murakami, care cred că nu a fost încă tradus la noi,iar preţul pentru o carte în limbă străină este considerabil mai mic decât în România.



Ne-am îndreptat apoi spre Muzeul Holocaustului, după cum spuneam anterior am evitat să vizitez House of Terror,dar aici m-a atras idee  de a vedea fotografiile prezentate. După ce l-am vizitat, am rămas cu un sentiment de tristeţe pentru nedreptăţile la care au fost supuşi acei oameni.
Muzeul este bine organizat, muzica este potrivită atmosferei la fel şi aplicaţiile digitale,fotografiile impresionau, la fel şi filmele şi mărturii victimelor sau supravieţuitorilor.
A fost singurul loc pe care nu l-aş revizita în Budapesta, care mi-a lăsat sentimentul că nu puteam respira în acea clădire....


În apropiere am descoperit Muzeul de Arte Aplicate, clădirea este deosebită şi bogată în detalii arhitecturale, iar în interior pe trei etaje o expoziţie foarte interesantă de mobilier, obiecte decorative şi de podoabă naţionale sau colecţionate din perioada 1850-1950.
Mi-a plăcut foarte mult acest muzeu, interiorul părea de inspiraţie turcească, iar exponatele unice. 

Ziua a patra s-a sfârşit cu o nouă plimbare pe Vaci utca, strada comercială, colorată şi aglomerată din Budapesta, unde ne-am întors în căutarea suvenirurilor în ultima zi.....(va urma).

Comments

Anonymous said…
e minunat. tocmai ce m-am intors acum cateva zile de la Budapesta.
zi frumoasa si un weekend de poveste.
ANA MARIN said…
@sufletgol:Ma bucur sa auda asta,mersi:)

Popular Posts