My BUDAPEST DAIRY:Day1(2)


Dacă în prima parte a primei zile petrecute în Budapesta am reuşit să admirăm panorama încântătoare asupra Pestei, să urcăm cu funicularul la Castle Hill şi să străbatem Bastionul Pescarilor, în continuarea acestor istorisiri mă voi opri asupra altor locuri frumoase pe care le-am văzut şi parcurs în prima zi.
Un mic popas l-am făcut la Muzeul de Marţipan-Expoziţia de Marţipan Szabo, aflat în vecinătatea Bisericii Matyas şi a Bastionului Pescarilor, în una din sălile holelului Hilton Budapesta.
Aici pentru numai 400 HUF şi aproximativ 15 minute am admirat multe atracţii din marţipan:statuia împărătesei Sissi, Biserica Matyas,Bastionul Pescarilor,Parlamentul,celebra catedrală din Moscova, obiecte de mobilier, sau eroi din poveşti:Harry Potter, ştrumfii,Mica sirenă, 101 dalmaţieini,etc. Este unul din locurile foarte colorate, o sursă bună de suveniruri din marţipan, pe care vă recomand să nu-l rataţi dacă ajungeţi în Budapesta.

Ne-am oprit mai apoi la Muzeul de Artă şi Muzică Listz,un muzeu interesant care cuprinde atât partituri care au aparţinut lui Listz, dar şi picturi,sculpturi sau obiecte muzicale din acea epocă. 
Nu ar trebui să rataţi nici Biserica Matyas,cu o arhitectură frumoasă, ale cărei vitralii sunt impresionante, iar la etaj puteţi vizita o expoziţie care cuprinde diferite obiecte cu caracter naţional.

 În apropierea muzeului Listz, am descoperit o casă micuţă şi cochetă, cu două etaje şi o mansardă, care adăposteşte muzeul Koller.
Dar marele farmec al acestui muzeu(intrarea este liberă) este grădina din spatele casei, o oază de răcoare într-o zi călduroasă, cu mobilier din fier forjat şi multe sclupturi reuşite.
M-am simţit foarte bine vizitând acest muzeu, poate tocmai datorită liniştii şi sentimentului de libertate , pe care le-am resimţit aici.

Am coborât Castle Hill, ne-am luat la revedere de la Buda şi atracţiile ei variate, am mai parcurs o dată Podul cu Lanţuri şi centrul Budapestei pentru a ajunge la Lehel ter(locul unde am fost cazate).
Pe seară am pornit spre insula Margareta, am străbătut podul Elisabeta, am petrecut câteva ore la marginea Dunării şi ne-am minunat de cât de sportivi sunt locuitorii Budapestei.
Seara s-a terminat cu panorama Parlamentului luminat de pe podul Elisabeta, iar aceasta a fost doar prima zi în care Budapesta reuşea să mă surprindă!(va urma....)

Comments

Popular Posts