F1 Valencia 2012


Tocmai s-a încheiat în urmă cu o oră Marele Premiu al Europei, desfășurat pe circuitul din Valencia. 
Nu sunt tocmai un fan al acestui circuit, însă cursa din acest an a fost foarte spectaculoasă, iar rezultatul pe măsură.
Vettel pleca în cursă din pole-position şi aveam impresia că va fi încă o cursă câştigată fără spectacol, însă în momentul în care Vettel a abandonat imprevizibil, cursa a fost relansată.
Şi cine putea să profite de abandonul lui Vettel, dacă nu Alonso, care se chinuise plecat de pe locul 12 să depăşească pe toţi cei aflaţi înaintea lui. Alonso a reuşit o cursă frumoasă, a terminat pe locul 1 acasă, a fost aplaudat de public, mi-a plăcut.
Raikkonen a reuşit să nu se izbească de Hamilton, a urcat pe locul 2 şi a mai reuşit un podium de la reîntoarcerea în F1. 
Hamilton se afla pe locul 2 , însă prea mult elan l-a determinat să se ciocnească de Maldonado şi să abandoneze,lăsând un loc pe podium pentru Schumi.
Schumi a reuşit să fie constant, să aştepte, să depăşească şi să termine pe locul 3, un podium aşteptat de 6 ani. A fost unul din cele mai frumoase momente din F1 sezonul aceasta, la fel de frumos ca pole-position-ul din Monaco.
Podiumul a arătat tare frumos azi la Valencia:Alonso(vizibil emoţionat), Raikkonen(ice man) şi Schumi(happy), toţi trei mari campioni mondiali, mari iubitori de motor-sport.
În primii 10 au mai terminat:Webber,Hulkenberg,Rosberg,Di Resta, Button,Perez,Maldonado.
A fost o cursă cu multe evenimente, depăşiri frumoase, ieşiri în decor spectaculoase,safety-car,abandonuri numeroase şi un podium pentru Schumi(numărul 155!). Well done,Champ!
Urmatoare cursa va fi la Silverstone pe 8 iulie!

Comments

Popular Posts