Teatru: Confesiuni despre viaţă şi artă

Am văzut aseară piesa de teatru- Confesiuni despre viaţă şi artă, un monolog frumos în care actorul Radu Beligan povesteşte cu mult umor publicului despre personalităţile care l-au influenţat de-a lungul timpului şi despre meseria de actor.

Piesa de teatru a durat aproape 2 ore, timp în care am fost fascinată de personalitatea, umorul, determinarea şi pozitivitatea unui mare actor al teatrului românesc.

Povestirile oferite de dl Beligan au fost însoţite de imagini pe videoproiector ale actorilor care i-au influenţat cariera: Lucia Sturdza Bulandra,Victor Ion Popa,Al Giugaru,Ion Iancovescu,George Vrac, pe mulţi dintre ei i-am cunoscut prin povestirile care ne-au fost spuse, un omagiu adus acestora.

De asemenea ne sunt amintiţi Salvador Dali şi Eugen Ionesco, pentru care actorul are o mare consideraţie şi admiraţie.

Spectacolul a fost superb, e încântător să asculţi o personalitate care a trăit atât de intens, care are o pasiune atât de mare pentru lumea teatrului.

Am admirat o impecabilă frazare a textului, poveşti comice cu aer boem sau interbelic, o lume care încă trăieşte prin vocea actorului.

De asemenea în final actorul a mulţumit publicului pentru susţinerea de-a lungul timpului şi a părăsit scena emoţionat în aplauze unui public în picioare. Admirabil spectacol, admirabilă personalitate!



Comments

Anonymous said…
Radu Beligan este cu adevarat admirabil pentru tot cea a realizat si continua sa realizeze in teatru, pentru dinamismul si pofta de viata si teatru de care da dovada la asa o varsta.
Super spectacolul! Simplu si totusi extraordinar!
ANA MARIN said…
@Maria:Bine punctat!:)
ANA MARIN said…
This comment has been removed by the author.

Popular Posts