F1 Bahrain GP 2012

Ieri s-a desfăşurat a patra etapă din sezonul 2012 de F1, o cursă mult diferită de cea pe care am văzut-o cu o saptămână în urmă în China.
Vettel a plecat din pole-position şi spera la o revenire la rezultatele cu care era obişnuit în 2011, lucru care s-a întâmplat, reuşind să termine pe locul 1.
La start a fost urmat de Hamilton, care promitea un rezultat bun, însă a terminat cursa pe locul 8, iar colegul său Button, plecat de pe locul 4 termina pe locul 18, după ce cu câteva tururi înainte de final era chemat la boxe pentru a schimba pneurile. Un week-end cu decizii ciudate pentru cei de la McLaren.
Webber pleca la start de pe locul 3, a terminat pe 4, rezultate mai slabe în calificări au avut şi : Alonso, Massa, Raikonen şi Schumi.
Cursa a fost frumoasă prin depăşirile pe care Raikonen le-a reuşit, fără a se folosi de DRS cel mai adesea, plecat de pe locul 11 a terminat pe locul 2, un podium bine meritat. Oare ce rezultat ar fi reuşit Kimi dacă pleca măcar de pe locul 5?
Pe locul 3 s-a clasat Grojean, un rezultat frumos, care a adus 3 motoare Renault pe podium. Schumi a reuşit să plece din Bahrain cu 1 punct, după ce plecase la start de pe locul 22. Admir mereu determinarea cu care Schumi tratează orice cursă, chiar şi pe acele în care pleacă cu cele mai mici şanse de a puncta.
Rosberg în schimb a terminat pe 5, rezultatul din calificări a fost bun, însă în pluton Rosberg nu reuşeşte să se impună la fel cum ar face-o Kimi sau Schumi.
După această cursă, clasamentul piloţilor arată astfel: Vettel-53 p, Hamilton-49 p, Webber-48p,Button-43p, Alonso-43p,Rosberg-35p.
În campionatul constructorilor rezulatele sunt:Red Bull-101 p, McLaren-92p,Lotus-57p,Ferrari-45p,Mercedes-37p.
Următoarea cursă se va desfăşura pe 13 mai în Spania(Barcelona)!



Comments

Margeluta said…
Si Al Meu Ca Bradul s-a uitat la cursa. Preferatii lui sunt Alonso si Webber! :)))

Popular Posts