F1 China GP 2012

Cu aproape o oră în urmă s-a terminat cursa de F1 din China, o cursă cu multe peripeţii, mult spectacol şi un nou câştigător.

Calificările de ieri dimineaţă au fost spectaculoase, Rosberg reuşea să plece din pole-position în cursa de azi, urmat de Hamilton care a fost retrogradat cu 5 locuri din cauza schimbării cutiei de viteză, iar pe locul 3(locul 2 la start) Schumi, care reuşea calificări foarte bune şi îmi dădea speranţe la un podium azi.

După numai 15 tururi în care se afla pe locul 2 şi părea aproape de un podium mult dorit, Schumi a fost nevoit să abandoneze iar din cauza unei erori a mecanicilor la boxe,care nu au strâns bine un pneu şi l-au silit pe Schumi să abandoneze o cursă care cred că i-ar fi adus un podim.Bad luck!

Marea surpriză din calificări a fost faptul că Vettel nu reuşea să se claseze în primii 10, s-a chinuit şi în cursă destul de mult,terminând în final pe locul 5.

Rosberg(frumuselul din F1) a reuşit după 6 ani de la debutul în F1 şi după 111 premii la care a participat să câştige o cursă şi să plece din pole-position, un week-end minunat pentru el şi pentru Mercedes( ar fi fost un week-end perfect dacă şi Schumi urca pe podium....).

Button a reuşit o cursă bună,a fost constant şi a terminat pe locul 2, urmat de Hamilton. În primii 10 au mai terminat: Webber, Vettel,Grosjean, Senna,Maldonado, Alonso,Kobayashi.

Raikonnen parea sa faca o cursa buna,s-a aflat mult timp pe locul 2, însă a reuşit performanţa de a pierde 10 locuri pe grilă în numai un tur şi a terminat pe locul 12.

Situaţia în clasamentul piloţilor este:Hamilton-45 p, Button-43 p, Alonso-37 p, Webber-36p, Vettel-28 p, Rosberg-25 p.

Urmatoarea cursa se va desfasura duminica viitoare in Abu Dhabi!

P.S.:Paste fericit, tuturor!:)






Comments

Popular Posts