F1 Silverstone GP 2011

Ieri dupa-amiaza s-a desfasurat la Silverstone o noua cursa din campionatul de F1(a 9-a din acest sezon), o cursa spectaculoasa cu multe schimbari.

Din pole-position a plecat Webber, urmat de Vettel si Alonso, iar Schumi reusea doar un loc 13 in calificari.

Cu putin timp inainte de inceperea cursei la Silverstone a plouat si astfel toti pilotii au plecat la start cu pneuri intermediare pentru primele 10-12 tururi.

Dupa start cel mai mult au castigat:Hamilton plecat de pe 10 ajunsese pana pe 5, iar Schumi de pe 13 a ajuns pe 10 imediat dupa start.

La un moment dat Schumi se loveste cu Kobayashi, este gasit vinovat de incident si penalizat cu 10 secunde la boxe, ceea ce-l duce de pe locul 9 pe 18 si astfel cursa lui reincepe.

Vettel in intrece pe Webber, insa situatia se schimba cand cu aproximativ 15 tururi inainte de sfarsitul cursei, la boxe Vettel ramane peste 11 secunde in plus din cauza unui surub buclucas de la pneu.

Alonso se instaleaza pe locul 1 si acolo ramane pana la sfarsit,Vettel ramane pe 2, deoarece in ultimul tur i se spune lui Webber sa pastreze distanta si sa nu-l intreaca pe Vettel, lucru care i-ar fi reusit si de care nu a fost multumit.

Hamilton a terminat pe 4 dupa ce a l-a intrecut pe Massa inainte de sosire,si era aproape sa nu termine cursa din lipsa de combustibil anuntata de la boxe.

Rosberg a terminat pe 6, Perez pe 7, Heidfeld-8, Schumi pe 9 si pleaca acasa cu 2 puncte,iar Alguersuari pe 10.

Abandonuri au fost destule:Kovaleinen, Trulli, Kobayashi,Button(din cauza unei greseli de la boxa).

In campionatul pilotilor situatia dupa aceasta cursa este:Vettel(297p),Webber(179p),Hamilton(168p).

Urmatoare cursa se va desfasura in Germania pe 24 iulie.



Comments

Popular Posts