F1 Malaysia GP 2011

Astăzi s-a desfăşurat a doua etapă din acest sezon de F1 în Malaysia. Dacă în Australia, în urmă cu două săptămâni ne-am bucurat de depăşiri şi ceva surprize, cursa de azi a fost mai spectaculoasă, mai antrenantă, iar asta mi-a plăcut mult.


Vettel pleca din pole-position(al doilea în acest sezon), urmat de Hamilton(pe care l-a depăşit în calificări chiar în ultimul tur) şi Webber pe 3. Schumi nu reuşea să se califice în primii 10 piloţi, deoarece a fost întrecut de Rosberg (tot în ultimul tur), dar situaţia s-a remediat azi în cursă.


Cursa de azi a fost spectaculoasă încă de la start când Heidfeld reuşea să plece foarte bine şi să ajungă imediat pe locul 2(plecat de pe 6), iar Schumi reuşea să urce şi el 3 locuri de pe 11 , pe 8.


Webber a pierdut cel mai mult la start ajungând undeva pe 9, a făcut cam 4 opriri la boxe , iar în final a terminat pe 4, în spatele lui Heidfeld, care a făcut o cursă foarte bună şi a terminat pe podium(well done!).


Piloţii Ferrari au avut probleme fie cu Petrov, apoi cu Hamilton(Alonso) şi au terminat cursa: Massa pe 5, iar Alonso pe 6.


Vettel a obţinut a doua victorie în acest sezon, a fost urmat de Button(care a fost constant), Hamilton a ajuns pe 8 din cauza pneurilor uzate şi schimbate în ultimele tururi, încă o cursă bună pentru Kobayashi(7).


Schumi a terminat pe un nesperat loc 9 şi a plecat acasă cu 2 puncte(Petrov a abandonat în ultimele 5-6 tururi), iar pe 10 s-a situat Paul di Resta.


Cursa nu a fost lipsită de abandonuri, un total de 8 , printre care îi regăsim pe : Barichello, Petrov, Liuzzi,Trulli, etc.


În campionatul piloţilor, Vettel s-a instalat pe prima poziţie(50 p), Button(26p), Hamilton şi Webber la egalitate(22p), Alonso(20p).


Următoarea cursă se va desfăşura săptămâna viitoare, 17 aprilie în China.


Comments

Popular Posts