Pritenii mei, iubirile mele-Marc Levy




Marc Levy este unul din scriitori francezi, populari, pe care îi citesc cu drag de fiecare dată. Şi ce ai putea să citeşti mai bine când ai o criză de gastrită, dacă nu ceva vesel?
Personajele principale sunt Antoine şi Mathias , doi bărbaţi trecuţi de 30 de ani, recent divorţaţi, cu doi copii adorabili, care încearcă să-şi construiască o nouă viaţă într-un cartier francez din Londra.
Antoine este arhitect, Mathias deţine o librărie, Louis este fiul lui Antoine, iar Emily fiica lui Mathias, copii rămânând în grija taţilor după ce mamele lor au ales să-şi urmeze cariera
în locuri îndepărtate.
La început Mathias şi Antoine locuiesc în două case vecine , până în momentul în care Mathias are ideea de a dărâma zidul care desparte cele două case şi a locui astfel într-un singur spaţiu. Copii sunt mai mult decât încântaţi de această idee. 
Antoine mai vine cu două reguli esenţiale: fără babysitter şi fără prezenţe feminine, reguli pe care Mathias le va încălca de fiecare dată. 
Astfel în viaţa copiilor apare Yvonne- patroana unui restaurant din apropiere, Sophie- cea care deţine o florărie, dar şi Audrey - reporter şi iubita lui Mathias.
Este foarte interesant de urmărit cum cei doi bărbaţi încearcă să suplimenească rolul mamelor , să creeze o atmosferă destinsă, să se distreze alături de copii, încercând în acelaşi timp să nu uite de propria viaţă personală.
Adorabil este şi modul în care Mathias  încalcă o mare parte din reguli, dar sfârşeşte mereu prin a se împăca cu Antoine.
Este o poveste frumoasă despre oameni normali, care au probleme, se bucură, se tem, au îndoieli, sunt vulnerabili, au compasiune.
Finalul este frumos şi previzibil : Antoine rămâne alături de Sophie, iar Mathias se întoarce la Paris cu Emily pentru Audrey.
Poate părea neobişnuită situaţia celor două personaje : 2 bărbaţi celibatari, cresc 2 copii , în aceeaşi casă. Şi totuşi acesta este farmecul acestei cărţi, uneori lucrurile neconvenţionale pot funcţiona la fel de bine precum ceva convenţionale.
Vă recomand această carte, vă va binedispune cu siguranţă. Enjoy!

Comments

tano said…
interesant

Popular Posts