Limbajul florilor - Vanessa Diffenbaugh


Victoria nu a avut niciodată o familie, a fost abandonată de mama ei la naştere, iar apoi a şi-a petrecut copilăria în diverse plasamente.
Alături de Catherine descoperă limbajul florilor, maniera în care le poate aranja pentru a transmite diverse mesaje. În casa lui Catherine descoperă că ar putea avea o mamă, ar putea fi protejată, însă şi de această dată circumstanţele o împiedică să-şi împlinească dorinţa.
La 18 ani trebuie să părăsească plasamentul, ajunge pe străzi, dar alături de Renata, proprietara unei florării începe să-şi câştige treptat existenţa. Clienţii sunt uimiţi de capacitatea ei de a construi buchetele şi a transmite mesajele.
În piaţa de flori îl va întâlni pe Grant, nepotul lui Catherine.Dacă la început încrederea ei în Grant lipseşte, blândeţea şi sinceritatea acestuia o va determina pe Victoria să înveţe să se apropie mai mult. 
Când lucrurile mergeau bine, Victoria redevine nesigură, pleacă pentru 9 luni din viaţa lui Grant, pentru că posibilitatea de a deveni mamă o sperie. După naşterea lui Hazel, Victoria o va lăsa în grija tatălui său pentru că încă o dată nu crede că este pregătită să fie mamă.
În final însă, Victoria va reveni la Catherine, îi va regăsi pe Hazel şi Grant şi va încerca să creadă în posibilitatea unei familii proprii.
Este o poveste frumoasă şi captivantă, cu multe episoade dureroase, evocarea unei vieţi deloc uşoare. Dar tocmai din aceste momente grele apare şi capacitatea de a continua, dar şi frica de încă un eşec.
Nu este o lectură uşoară, este o poveste cu multe adevăruri. Enjoy!

Comments

Popular Posts