Chasing Mavericks(2012)


Anul trecut primul film despre care scriam îl avea în distribuţie pe Gerard Butler. Coincidenţă sau nu şi anul acesta voi începe cu un film minunat pe care l-am văzut în ultimul week-end din decembrie-Chasing Mavericks.
Chasing Mavericks este unul din filmele pe care le vezi cu plăcere, care vin la momentul potrivit şi la care te gândeşti chiar şi după ce s-a terminat.
Filmul are la bază povestea vieţii lui Jay Moriaty , un surfer din Santa Cruz-California.La 16 ani devine faimos la nivel mondial după ce este surprins de fotografi pe valul Mavericks şi mai apoi devine coperta revistei Surfer.
La numai 22 de ani, Jay a decedat în insulele din Maldive, după ce se pare că plecase singur la scufundări.
Povestea pe care filmul ne-o arată este în schimb diferită: Jay este un puşti care în copilărie îl întâlneşte pe Frosty(Gerard Butler) un surfer experimentat, iar acest lucru îl atrage.
După o copilărie nu tocmai fericită şi o adolescenţă nu foarte liniştită,Jay regăseşte pacea şi motivaţia de a continua în surfing. Se apropie de Frosty, care-i devine precum un tată(acel pe care nu-l avea), iar Frosty decide să îl înveţe toate tehnicile necesare pentru a supravieţui valului Mavericks.
Lecţiile nu sunt uşoare, dar Jay este perseverent şi învaţă treptat să descopere esenţialul, să-şi exploateze talentul, să nu renunţe.
Sunt destul învăţămintele pe care acest film le oferă, toate pot fi puse în practică în orice sport.
Desigur Jay reuşeşte să-şi înfrunte toate temerile, face surf pe Mavericks, dar sfârşitul este tragic şi trist.
Gerard Butler este credibil şi în rolul lui Frosty, constituţia sa atletică îl ajută, se adaptează uşor rolurilor de acest gen. Frosty este un personaj puternic, independent şi liber.
Scenele de surfing au necesitat probabil multă muncă, însă sunt minunate şi fac din acest film unul pe care nu ar trebui să îl rataţi.
Nu mai am de mult nici o îndoială că Gerard Butler îşi alege bine rolurile, poate interpreta aproape orice personaj puternic şi independent.
Chasing Mavericks este cu siguranţă unul din cele mai bune filme de pe lista mea, este unul din acele filme pe care îl vezi şi îl simţi! 





Comments

Popular Posts