F1 British GP- Silverstone 2012

Etapa cu numărul 9 din campionatul de F1 tocmai s-a încheiat cu un rezultat destul de surprinzător.
Dacă după calificările de ieri după-amiază, calificări care au fost întrerupte o oră din cauza ploii, se părea că Alonso va fi marele câştigător din această cursă, rezultatul final a fost diferit.
Alonso a plecat bine după start, urmat de Webber şi Schumi(rezultat frumos în calificări), a  stat pe primul loc până aproape de sfârşitul cursei când Webber s-a apropiat din ce în ce mai mult, iar în final l-a întrecut.
Schumi a plecat de pe locul 3, a terminat pe locul 7, cel mai probabil din cauza problemelor de pneuri,deoarece la un moment dat solicita în convorbirile cu echipa ca acestea să fie schimbate.
Podiumul a fost : Webber, Alonso şi Vettel, pe patru s-a clasat Massa un rezultat frumos, însă a pierdut la boxe avantajul pe care îl avea în faţa lui Vettel.
Raikonnen a terminat pe 5, urmat de colegul său Grosjean, Hamilton a terminat pe 8 în spatele lui Schumi, a stat liniştit, nu prea s-a văzut la TV, atipic pentru el....
Senna a terminat pe 9, iar Button datorită greşelii lui Di Resta din ultimul tur a plecat acasă cu 1 punct şi o clasare pe 10, după ce plecase în cursă de pe locul 17.
Cursa a fost destul de liniştită şi nu prea bogată în evenimente, singura surpriză a fost câştigătorul, mi-au plăcut calificările pe ploaie de sâmbătă, fanii foarte receptivi de la Silverstone şi circuitul rapid.
Următoarea cursă va fi în Germania pe 22 iulie!


Comments

Popular Posts