F1 Monaco GP 2012


Astăzi s-a desfăşurat o nouă etapă din sezonul de F1, una din cele mai aşteptate şi spectaculoase curse-Monaco GP.
Dacă în urmă cu două săptămâni calificările nu ne-au oferit nici un spectacol, la Monaco situaţia s-a schimbat radical,iar în urma calificărilor urma să am o mare şi plăcută surpriză.
Schumi reuşea în ultimul tur din Q1 cel mai bun timp, reuşind să obţină un nou pole-position(Well done,Champ!), unul mult aşteptat, dar care din păcate nu s-a concretizat la începutul cursei din cauza unei penalizări de 5 locuri pe grila în urma evenimentului din cursa precedentă cu Senna.
Şi astfel în cursa de astăzi Webber a plecat din pole-position, a fost constant şi a reuşit să câştige această cursă, fiind urmat pe podium de Rosberg( F1's pretty face) şi Alonso.
Cursa a fost plină de evenimente încă din primul tur, când 4 piloţi au ieşit din cursă, iar în final numărul abandonurilor s-a ridicat la 9, Monaco rămâne în continuare o cursă dificilă, în care norocul îşi spune cel mai adesea cuvântul.
Vettel pleca în cursă de pe locul 10, cu pneuri diferite de ale celorlalţi piloţi, a făcut un singur pit-stop, însă nu a reuşit să urce pe podium, terminând pe locul 4.
În primii 10 s-au mai clasat: Hamilton,Massa, Di Resta,Hulkenberg, Raikkonen şi Senna, Raikkonen a fost destul de prezent în prima parte a cursei, iar apoi motivaţia sa s-a mai atenuat , reuşind să urce în clasament după abandonul nefericit al lui Schumi.
La fel s-a întâmplat şi cu Button, pe care problemele tehnice l-au silit să abandoneze o cursă frumoasă şi spectaculoasă.
Până la urmă cursa din Monaco mi-a plăcut, calificările au fost cele mai reuşite şi spectaculoase din acest sezon, iar atmosfera, tribunele pline şi circuitul stradal din Monaco au fost ca în fiecare an elementele care au dat strălucire acestui week-end de F1.
Următoarea cursă se va desfăşura în Canada în 10 iunie!
P.S.:Felicitari lui Mihai Marinescu pentru pole-position-ul, victoria de ieri si podium-ul din Germania!:)

Comments

Popular Posts