The Portrait of a Beauty(2008)



Portrait of a Beauty(2008) este un film de cinema coreean, foarte interesant şi în acelaşi timp diferit de ceea ce am văzut până acum.

Motivul care a stat la baza alegerii acestui film a fost prezenţa lui Kim Nam Gil şi desigur puţină curiozitate.

Filmul este o adaptare a romanului Painter of the Wind a lui Lee Jeong-myeong,iar personajul principal este pictorul regal Shin Yun-bok, o femeie deghizată în bărbat.

Astfel întreaga acţiune se desfăşoară la curtea regală din era Joseon, o perioadă în care bărbaţii aveau toată puterea, în care multe lucruri erau ascunse.

Personajul principal ,Shin Yun-bok(Kim Min Sun) la îndemnul tatălui său se va deghiza şi comporta ca şi un bărbat pentru a ajunge pictor regal, deoarece fratele său se sinucide în copilărie pentru că nu avea deloc talent la desen,iar toate picturile sale erau realizate de sora sa.

Talentul fetei este deosebit, lucrurile pe care le desenează sunt considerate adesea prea îndrăzneţe de către profesorii săi mai vârstinici şi cu o viziune limitată.

Totul se schimbă în momentul în care Shin Yun-bok îl întâlneşte pe Kang-moo(Kim Nam Gil), un negostor tânăr de oglinzi alături de care va trăi experienţe noi.

Povestea celor doi este frumoasă, însă colegii invidioşi ai pictorului află secretul său, iar maestrul Hong-Do(care făcuse o pasiune secretă pentru tânără) îi ucide iubitul cu o săgeată otrăvită.

Hong-do şi Yun-bok ajung în faţa împăratului pentru cele întâmplate, iar tânăra este găsită vinovată de picturi indecente(care de fapt înfăţişau viaţa reală din târgurile vremii) şi exilată, iar profesorului ei eliberat.

Desigur se păstrează sfârşitul trist şi tragic al filmelor coreene şi atenţia pentru detalii, povestea nu e complicată însă destul de intensă.

Rolul lui Kim Nam Gil nu a fost unul complicat, mai degrabă unul pentru imagine:o faţă frumoasă şi un fizic plăcut.

După cum spuneam este un film mai îndrăzneţ, frumos în ceea ce priveşte tema şi subiectul-locul unei femei talentate într-o lume condusă exclusiv de bărbaţi.

Au fost şi câteva elemente care îmi păreau puţin forţate, care nu reuşeau să transmită atât de mult cât trebuiau,sau cel puţin eu aşa le-am perceput.

The Portrait of a Beauty rămâne un film coreean interesant, care m-a surpins şi pe care îl recomand.





Comments

Margeluta said…
Ce final triiiist! Tot vinovatul e liber! Pfaaa, urasc nedreptatile, dar banuiesc ca erau la ordinea zilei in acele timpuri!

Popular Posts