F1 Australian GP 2012



În această dimineaţă s-a desfăşurat prima etapă din noul sezon de F1, un sezon pe care l-am aşteptat cu multă nerăbdare ca în fiecare an de mai bine de 12 ani!

După cum este tradiţia startul F1 se dă în Australia,iar calificările de sâmbătă dimineaţa promiteau multe surprize.

Au fost probabil cele mai antrenante şi pline de surprize calificări din ultimii doi ani: Hamilton reuşea un pole- position urmat de Button, Grosjean şi Schumi pe locul 4. Raikkonen nu reuşea calificarea în Q2 şi era nevoit să plece în cursă de pe locul 17, Masa nu se clasa în primii 10, iar Alonso a intrat pe suprafaţa cu pietriş şi abandona calificările în timpul Q2.

După startul cursei, aşa cum era de aşteptat Button s-a impus în faţa lui Hamilton, Schumi pleca bine şi îl întrecea pe Grojean ajungând pe locul 3.

Calificările au mai fost spectaculoase prin absenţa din primele 2 linii a pilţilor Red Bull Vettel şi Webber, o premieră faţă de ceea ce s-a întâmplat în sezonul 2011 când dominau cursele şi calificările.

La un moment dat Vettel îi întrece pe Grosjean şi Rosberg, ajunge pe locul 4 în spatele lui Schumi şi rămâne acolo mai multe tururi, până în momentul în care cutia de viteze a lui Schumi cedează şi-l determină pe acesta să abandoneze.

Până la final s-au adunat mai multe abandonuri:Hulkenberg, Grosjean,Petrov, Senna, Schumi.

După ieşirea lui Schumi lucrurile se stabilizează, Button rămâne pe locul 1 până la final, Vettel îl întrece pe Hamilton şi termină pe locul 2, Hamilton pe 3, Webber pe 4 şi Alonso pe 5.

Nu au lipsit micile accidente, intrarea SC pe circuit, ieşirile în decor, dar până la urmă mă aşteptam la mai mult spectacol şi multe depăşiri.

În primii 10 au mai terminat cursa: Kobayashi, Raikkonen( o bună cursă de recuperare),Perez, Ricciardo şi Di Resta.

Poate următoarea cursă din 25 martie din Malaysia va fi mai puţin ghinionistă pentru Schumi şi Mercedes GP,iar asta va însemna mai mult spectacol!


Comments

CARMEN said…
în legatura cu Formula1 - o povestioara de pe vremea când fetele mele erau prin clasa a III-a, a IV (ca sa nu uite limba, noi vorbim acasa româneste, dar nele cuvinte nefolosite des, le inventau) :) Raluca mea, dorind sa se refere la Schumacher, a spus ca el este "formular" - adica un sportiv ce participa la Formula 1, logic, nu?! Pentru ca am inceput sa râd, s-a corectat "formulist" (fotbalist, hambalist...) Am râs cu lacrimi. Si acum ma apuca râsul, parca-i vad ochisorii nedumeriti... "Oare de ce râde mama?!" :))

Popular Posts