F1 Malaysia GP 2012

Astăzi s-a desfăşurat a doua etapă din sezonul F1 în Malaysia, o cursă foarte plină de evenimente şi schimbări de situaţie.

Mi-a plăcut mult calificările de sâmbătă dimineaţă când Schumi a reuşit să se claseze pe locul 3,iar această clasare îmi dădea oarecare speranţe la un podium în cursa de astăzi.

În pole-position-ul i-a aparţinut şi de această dată lui Hamilton, urmat de colegul său Button, Raikkonen reuşea un loc 5, dar în cursă a fost retrogradat până pe locul 10 din cauza schimbării cutiei de viteză.

Cursa a început astăzi la ora 11 sub semnul posibilităţii ploii, iar după numai 9 tururi din cele 56 totale cursa a fost oprită sub steag roşu pentru mai bine de o oră.

Schumi a fost lovit de Grojean şi pierdea locul 3 din calificări fiind retrogradat până undeva la locul 15 din cauza opririi la boxe neprogramate, urmând ca mai apoi Grojean să abandoneze.

După o oră de întrerupere a cursei, aceasta s-a reluat sub SC pentru câteva tururi, Button este accidentat de Kartikeyan şi ajunge pe locul 18, Alonso se afla pe primul loc câştigând în urma schimburilor de pneuri, iar pe locul 2 s-a aflat senzaţia acestei curse, pilotul Sauber S.Perez.

Perez se apropia din ce în ce mai mult de Alonso, însă probabil ordinele echipei l-au determinat să simuleze o mică greşeală şi să-i dea mai mult avans lui Alonso, până la urmă Sauber beneficiază în curse de motoarele Ferrari.

Hamilton a terminat cursa pe locul 3 ca în Australia, la fel plecat din pole, Raikkonen a terminat cursa pe locul 5, Schumi a reuşit să plece cu 1 punct, terminând pe 10 după abandonul lui Maldonado.

Foarte ciudată a fost şi convorbirea radio dintre Vettel şi ehipa sa , care-i cereau în ultimul tur să vină cu maşina la boxe, iar acesta refuza....

Următoarea cursă se va desfăşura în China în 15 aprilie!



Comments

Popular Posts