Barbati si alte catastrofe




Bărbaţi şi alte catastrofe(Kerstin Gier) este cartea cu care am ales să mă alătur campaniei VALLuntar,o idee foarte inspirată a celor de la editura All.


Am aflat de apariţia acestei cărţi cu aproximativ un an în urmă, recenziile erau pozitive, titlul convingător şi astel a ajuns pe lista mea de cărţi pe care mi le doream să le citesc.


Cartea prezintă peripeţiile celor 4 prietene:Judith,Katja,Susana şi Bille, reuşitele, decepţiile şi toate poveştile lor de zi cu zi , care fac din această carte o lectură relaxantă şi plăcută.


Judith, eroina principală, este o tânără de 26 de ani din Germania,studentă la germanistică, uşor nehotărâtă cu privire la cariera sa şi la parcursul vieţii sale sentimentale.


Iniţial se află într-o relaţie destul de nesatisfăcătoare cu Holger, dar lipsa acestuia de interes o determină să încheie acestă relaţie.


Îşi va petrece mai apoi timpul cu Kai-Uwe, un individ aparent inteligent, dar care avea două relaţii în acelaşi timp, motiv pentru care Judith decide că nici acesta nu este o alegere reuşită.


Katja, prietana veche a lui Judith se află şi ea într-o relaţie nefericită, este înşelată şi minţită de prietenul său, însă în final decide să-şi reia viaţa şi să-l părăsească.


Bille îl întâlneşte pe Burghart, un vecin din blocul său, un tip insistent, care nu evită să-şi exprime părerile cu privire la orice subiect şi foarte lăudăros.


Dacă pe parcurs lucrurile par să fie fără ieşire pentru Judith, după mai multe întâlniri fără succes şi schimbări de locuri de muncă mai puţin bine plătite, în final lucrurile se vor stabiliza.

Ea va reuşi să-şi vândă marionetele lucrate manual unei galerii de artă şi îl va reîntâlni pe acel tip interesant, care ar putea fi începutul unei noi relaţii amuzante.


Toate peripeţiile acestor fete sunt amuzante, interesante, replicile sunt pline de umor, dar şi sarcasm uneori, vieţilor lor sunt obişnuite, iar idealul spre care tânjesc în relaţiile lor : puţină fericire şi un strop de reciprocitate.... Până la urmă nimic neobişnuit!


După cum spuneam la început, această carte o veţi parcurge uşor, este o lectură amuzantă tocmai bună pentru o zi de week-end.


Până acum campania Valluntar a reuşit să strângă 100 de ore de voluntariat, prin intermediul a 149 de cărţi citite şi aproape 1500 de comentarii. Felicitări!


Vă invit să comentaţi la acestă postare, care este şi o invitaţie la lectură, dar şi pentru ca această campanie să strângă mai multe ore de voluntariat!






Comments

Anonymous said…
Ce povestesti tu suna promitator, asa ca deabia astept sa citesc si eu cartea.
Titlul ei oricum promite a fi interesant. :)
Margeluta said…
Urasc oamenii ca Burghart, vecinul lui Bille, astia care se cred atotstiutori si buricul pamantului!
E interesant sa citesti povesti asemanatoare cu ale tale, te fac sa te identifici cu personajele ("Uite ca li se intampla si altora!") si sa speri ca in final totul va fi bine! Si daca exista si umor si sarcasm, atunci e o carte care sigur mi-ar placea! O s-o caut si eu! ;)
Cum de n-oi fi vazut eu cartea asta pana acum? Mi se pare foarte pe gustul meu. O s-o cumpar si eu luna viitoare. Pentru luna asta mi-am "facut plinul".

Popular Posts