Sunday, July 31, 2011

Iulie, altfel...

Iulie Books:
Si daca e adevarat-Marc Levy
O plimbare prin palat-Naghib Mahfuz
Arsa de vie-Suad
Galerista-Wendy Holden(chick-lit)
Muzeul Inocentie-O.Pamuk
Coco Chanel-Edmonde Charles-Roux
Iulie Film:
Just married-o comedie reusita cu Ashton Kutcher!
Iulie Music:
Brandon Flowers-Crossfire,Kylie-Better than today
Iulie Words:
" No matter what they wish for,no matter how far they go,people can never be anything but themselves.That's all"(H.Murakami-Blind Willow,Sleeping Woman).

Saturday, July 30, 2011

Muzeul Inocenţei


" De îndată ce am urcat în avion mi-am dat seama că porneam la drum şi pentru a uita, dar şi pentru a visa.Fiecare ungher al Istanbulului era înţesat de semne care-mi aminteau de ea."
Pe Orhan Pamuk l-am descoperit citind Viata cea Nouă şi Zăpada, însă pot spune, după ce am terminat acest roman că premiul Nobel pe care l-a primit este meritat.
Romanul este format din 84 de capitolele cu titluri sugestive, acţiunea se întinde pe aproximativ 650 de pagini, iar cartea am citit-o destul de repede(cam 3 zile) pentru că, dacă o citi, veţi vedea că o veţi lăsă cu greu din mână.
Povestea de dragoste dintre Kemal şi Fusun se petrece în Istanbul începând cu anul 1970, iar pe parcursul poveştii devenim conştienţi de toate schimbările ce se petrec atât în viaţa oraşului, cât şi în viaţa celor doi.
Kemal , un tânăr de 30 de ani, provenind dintr-o familie înstărită din Istanbul, având un job la o firmă de răcoritoare aflată în ascensiune, se pregăteşte să se căsătorească cu iubita sa , Sibel, însă lucrurile iau cu totul o altă întorsătură.
Kemal o cunoaşte pe Fusun, care în acea perioadă era vânzătoare într-un butic , în momentul în care doreşte să-i cumpere un cadou iubitei sale. Apoi îşi reaminteşte că familia lui Fusun a fost apropiată de familia sa în trecut şi se oferă să-i dea lecţii de matematică lui Fusun, deoarece aceasta se pregătea pentru admiterea la facultate.
Cei doi se vor întâlni pe parcursul a mai multe săptămâni în garsoniera din blocul Compasiunea, vor deveni iubiţi,timp în care pregătirile pentru viitoare nuntă continuă.
Situaţia se schimbă puţin o dată cu petrecerea de logodnă dintre Kemal şi Sibel, la care este invitată şi Fusun, marcată de încărcătura emoţională a evenimentului.
Kemal nu-i mărturiseşte intenţiile de a nu se mai căsători lui Sibel, amână pentru o perioadă nunta, iar Fusun dispare fără urmă, imediat după susţinerea examenului de admitere.
Între timp, tatăl lui Kemal moare, acesta locuieşte cu Sibel într-o vilă situată la marginea oraşului, îi va mărturisi sentimentele pe care le are pentru Fusun şi se va muta la un hotel.
Starea emoţională a lui Kemal se înrăutăţeşte, Sibel îl părăseşte şi pleacă la Paris pentru un doctorat, acesta îşi vede în continuare de viaţa sa, o caută pe Fusun şi retrăieşte clipele petrecute alături de acesta.
La un moment dat o găseşe pe Fusun, mărtitată cu un regizor de film, dornică de a fi actriţă şi a deveni cunoscută. Kemal începe să viziteze aproape în fiecare seară care părinţilor lui Fusun, unde locuia şi aceasta cu noul soţ, câştigă încrederea părinţilor săi şi începe să colecţioneze diverse obiecte ce-i aparţineau lui Fusun şi să le depoziteze în garsoniera din blocul Compansiunea.
Situaţia rămâne neschimbată pentru 7 ani, apoi Fusun se desparte de soţul ei, acceptă să devină logodnica lui Kemal şi pleacă împreună cu mama sa şi cu Kemal într-o vacanţă cu maşina spre Paris.
Într-un moment de deznădejde,aceasta îl convinge pe Kemal s-o lase să conducă, fără a şti că intenţia sa era să moară.
Astfel se încheie dificila poveste de dragoste dintre Fusun şi Kemal, Fusun o tânără răsfăţată,care dorea să fie mereu în centrul atenţiei, iar Kemal un visător.
Povestea e captivantă, trăirile lui Kemal sunt foarte bine descrise, ajunge de fericire la o mare deznădejde şi agonie, speră la o împăcare, iar când aceasta se produce rămâne iar singur.
De fapt, Kemal este un singuratic de la început şi până la sfârşit, pentru că pe Fusun pe care o cunoaşte el iniţial, cea inocentă şi plină de viaţă, nu o va mai regăsi spre finalul romanului.Aşadar, fericirea lor este limitată, de scurtă durată, iar amândoi par doi inadaptaţi în jocul pe care iubire îl oferă.

Monday, July 25, 2011

Blue living roomThere's been some weeks since I haven't shown you any deco ideas and it was about time to do this again.

This time I've chosen a blue living room, which I like so much, the neutral elements come to balance the powerful blue:the sofa, the frames. The tulips are lovely,white tulips on the white and blue modern table-my favourite,glass vase and ornaments and the teapot, adorable.I surely could live quietly in such a room.What about you?

Sunday, July 24, 2011

F1 German GP 2011Astăzi s-a desfăşurat o nouă etapă din sezonul actual de F1, o cursă care de la start şi după calificările de ieri se anunţa spectaculoasă.

La start ordinea era următoarea:Webber,Hamilton,Vettel,Alonso, Massa, cu Schumi plecat de pe 10. Imediat după start Hamilton s-a instalat pe prima poziţie,Alonso a încercat să-l depăşească pe Webber, dar în primă etapă nu a reuşit, iar Massa a plecat cel mai bine la start.

Pe parcursul cursei au fost multe depăşiri interesante, multe dueluri, unele s-au prelungit până la sfârşit, au fost şi greşeli din partea lui Vettel, o cursă cu multe evenimente.

Ordinea la sosire a fost:Hamilton,Alonso,Webber,dar pe parcursul cursei ordinea s-a schimbat de mai multe ori, cele mai mari pierderi s-au realizat la opririle la boxe. După trecerea liniei de sosire,Alonso rămâne fără combustibil şi este dus la podiumul de premiere pe maşina lui Webber:)

Vettel s-a aflat în spatele lui Massa pe parcursul întregii curse, iar în ultimul tur au intrat amândoi în acelaşi timp la boxe pentru a schimba pneurile pe intermediare(obligatoriu conform regulamentului actual!).Vettel l-a întrecut pe Massa în urma acestei opriri, mi-a părut rău de efortul lui Massa pe parcursul întregii curse.

Schumi a terminat cursa pe 8, a greşit la un moment dat când se afla pe 9 şi a ieşit puţin de pe circuit, în rest o cursă ok pentru el.

La piloţi situaţia este:Vettel-216 p,Webber-139 p,Hamilton-134p,Alonso-130p, să sperăm că lupta va continua şi peste o săptămână în Ungaria.

Friday, July 22, 2011

Kim Soo Ro(2010)
Another korean drama had just ended, so it's time for the review. Kim Soo Ro(2010) was a historical, korean drama, which had 32 episodes(quite short).

It tells the story of Soo Ro,the founder of Geumgwan Gaya,a state which dominated the sea trade and iron working.

The story begins when Soo Ro's father is killed in a battle and her mother escapes that place by hiding in a ship. She arrives in Gaya, gives birth to a boy during her journey by ship and loses the boy.

The boy is found by another family who was trying to have a baby,raised by them and taughed iron working.

At a moment, Soo Ro founds out about his real family, accepts her mother and brother, has to fight against some evil characters who wanted to be kings in Gaya and finally in the last episode he becomes the king.

There are also 2 lovely love stories- Soo Ro and princess Ahni from Saro, which dies in a battle and Soo Ro and the indian princess Hwang Ok, which he marries in the end.

In the main roles we find:Ji Sung(Soo Ro)-interesting actor,Go Joo Won(Yijinashi)-very cute & impulsive role.

I liked the story, the film was a little too short and it didn't leave me that strong impression the Jumong's story did(i might be subjective this time...).Monday, July 18, 2011

ABC....literar


Pe Jurnal de buzunar(simonica.mug.ro), am gasit saptamana trecuta aceasta leapsa, care mi s-a parut foarte interesanta.
Trebuie sa insirui cate o carte preferata al carui titlu incepe cu o litera din alfabet.Daca nu ai carte pentru litere mai ciudate,X,Y,Q, poti inlocui cu o carte care sa contina acea litera in titlu.
A-Anna Karenina(L.Tolstoi);
B-Bunul simt ca paradox(Al.Paleologu)
C-Crima si pedeapsa(Dostoievski)
D-Dama cu camelii(A.Dumas-fiul)
E-Enigma Otiliei(G.Calinescu)
F-Frumusete si intristare(Y.Kawabata)
G-Gentiane(Cella Serghi)
I-Impreuna(Anna Gavalda)
K-Kafka la malul marii(H.Murakami)
L-La Medeleni(I.Teodoreanu)
M-Moarte la curtea rajahului(S.Singh)
N-Nopti cu ploi si stele(M.Binchy)
O-O plimbare prin palat(N.Mahfuz)
P-Patru femei,patru povesti(A.Liiceanu)
Q-Quo Vadis(H.Sienkiewicz)
R-Razboi si pace(L.Tolsoi)
S-Seducatoarea din Florenta(S.Rushdie)
T-Totul e iluminat(J.S.Foer)
U-Ultima concubina(L.Downer)
V-Valul pictat(S.Maugham)
W-Suferintele tanarului Werther(Goethe)
X-Extrem de tare si incredibil de aproape(J.S.Foer)
Y-Portretul lui Dorian Grey(O.Wilde)
Z-Zahir(P.Coelho)
P.S.:Pentru litere precum H, J nu am avut nici o inspiratie:)
Sursa photo:google.images.com

Saturday, July 16, 2011

Red Carpet Look:Sarah Jessica Parker(1)


1.What i love about this dress is the colour and its shape, lovely, but not a big fan of these nude shoes.


2.An Elie Saab haute-couture dress and Alexander McQueen shoes,lovely colours, feminine and elegant look.
3.A lovely peach Halston Heritage dress, absolutely lovely!

4.A pink Alexander McQueen, lovely print and nice shape.I love it!
5. A lovely navy dress and some extraordinary satin Ferragamo pumps and a hot pink necklace, i love the look, Carrie look!6.For the Sex and the City 2 premiere an Alexader McQueen, I love the dress:)
7.A lovely Oscar de la Renta dress and Ferragamo blazer for this year Harry Potter premiere, such a trendy mom!
8. 2008, the premiere of Sex and the City in London,a dress and a crazy green hat to remember.


9.A beautiful pink Versace dress, nude shoes and i love this feminine,soft look.
10.I love this dress, love the shape, love the golden details and the shoes are so lovely and simple!


Sarah Jessica Parker is always a lovely red carpet presence, stylish,feminine, funny. I loved her playing Carrie and she is absolutely a fashion idol, always with some steps in front of the others.She might not be the most beautiful woman and most of you might not even like her at all, but i really find her an interesting presence,something kind of unique in the actors' world.


Thursday, July 14, 2011

Hanbok FusionDespre colecţia Hanbok Fusion , am citit prima oară pe Koreafilm.ro,un site dedicat filmului şi civilizaţiei coreene.

Colecţia aparţine lui Kim Min Jeong, iar hanbok-ul este o rochie tradiţională coreeană, cu linii simple, culori vii şi fără buzunare.

Acest tip de îmbrăcăminte a fost iniţial utilizat de triburile nomade din nordul Mongoliei şi tot ei au fost aceeia care au adus cele mai mari schimbări pentru acest tip de îmbrăcăminte.

Pentru cei din clasa superioară, hanbok-ul era din materiale mai deosebite:lână pentru iarnă şi mătăsuri frumos colorate şi uşoare pe timpul verii. Oamenii din popor trebuiau să poate conform legii şi posibilităţilor financiare cel mult bumbac. Şi culorile aveau restricţii:culori aprinse pentru copii şi tinerii bogaţi, alb,roz sau verde pal şi gri pentru cei din popor.

Handbok-ul este de trei tipuri după utilitatea pe care o prezintă: pentru fiecare zi,rochii speciale sau pentru ceremonii.

Rochiile din colecţia de mai sus, care mi-a atras atenţia, sunt mai moderne, materialele sunt uşoare,dar destul de preţioase, culorile sunt plăcute şi foarte feminine.

Desigur că v-aţi dat seama că rochiile de mai sus se adresează nunţilor şi îmbină foarte bine elemente tradiţionale cu detalii şi culori moderne,astfel încât orice mireasă să fie frumoasă şi să se simtă foarte confortabil în cazul unui astfel de eveniment.

Pe mine m-au cucerit aceste rochii, voi ce spuneţi?
Monday, July 11, 2011

F1 Silverstone GP 2011

Ieri dupa-amiaza s-a desfasurat la Silverstone o noua cursa din campionatul de F1(a 9-a din acest sezon), o cursa spectaculoasa cu multe schimbari.

Din pole-position a plecat Webber, urmat de Vettel si Alonso, iar Schumi reusea doar un loc 13 in calificari.

Cu putin timp inainte de inceperea cursei la Silverstone a plouat si astfel toti pilotii au plecat la start cu pneuri intermediare pentru primele 10-12 tururi.

Dupa start cel mai mult au castigat:Hamilton plecat de pe 10 ajunsese pana pe 5, iar Schumi de pe 13 a ajuns pe 10 imediat dupa start.

La un moment dat Schumi se loveste cu Kobayashi, este gasit vinovat de incident si penalizat cu 10 secunde la boxe, ceea ce-l duce de pe locul 9 pe 18 si astfel cursa lui reincepe.

Vettel in intrece pe Webber, insa situatia se schimba cand cu aproximativ 15 tururi inainte de sfarsitul cursei, la boxe Vettel ramane peste 11 secunde in plus din cauza unui surub buclucas de la pneu.

Alonso se instaleaza pe locul 1 si acolo ramane pana la sfarsit,Vettel ramane pe 2, deoarece in ultimul tur i se spune lui Webber sa pastreze distanta si sa nu-l intreaca pe Vettel, lucru care i-ar fi reusit si de care nu a fost multumit.

Hamilton a terminat pe 4 dupa ce a l-a intrecut pe Massa inainte de sosire,si era aproape sa nu termine cursa din lipsa de combustibil anuntata de la boxe.

Rosberg a terminat pe 6, Perez pe 7, Heidfeld-8, Schumi pe 9 si pleaca acasa cu 2 puncte,iar Alguersuari pe 10.

Abandonuri au fost destule:Kovaleinen, Trulli, Kobayashi,Button(din cauza unei greseli de la boxa).

In campionatul pilotilor situatia dupa aceasta cursa este:Vettel(297p),Webber(179p),Hamilton(168p).

Urmatoare cursa se va desfasura in Germania pe 24 iulie.Saturday, July 09, 2011

Book Review:O plimbare prin palatPe Naghib Mahfuz(laureat al premiului Nobel pentru literatură-1988) l-am descoperit o dată cu O mie si una de nopţi şi zile,o carte fantastică foarte interesantă despre duhuri bune şi rele care vin să tulbure şi să schimbe vieţile unor oameni dintr-un Egipt de mult apus.

Dacă O mie şi una de nopţi şi zile era un roman de mică întindere,O plimbare prin palat, prima parte din trilogia Cairoului, a fost un roman de aproximativ 500 de pagini, care are ca temă viaţa unei familii tradiţionale din Egipt.

Ahmad Abd al-Gawad este un negustor prosper,care are 5 copii şi duce o viaţă dublă:acasă este stăpânul sever şi sobru,care ia toate deciziile cu privire la familia sa, iar în societate este o persoană prietenoasă,exuberantă,care se bucură cu amicii lui de un pahar de băutură şi de compania femeilor frumoase.

Amina, este cea de-a doua soţie a lui Ahmad, o femeie retrasă,care-şi iubeşte copii şi respectă cu stricteţe indicaţiile soţului său. La un moment dat, decide să plece la o moscheie în absenţa acestia, este lovită de o maşină, iar la aflarea celor întâmplate, după sfârşitul perioadei de convalescenţă este alungată de soţul său la familia ei.

Yasin, este băiatul cel mare al lui Ahmad din prima căsătorie, proaspăt funcţionar, însă pasiunea lui către slujnicele mai bătrâne din gospodărie va duce la divorţul său de tânăra Zenoba.

Fahmi,este fiul Aminei şi al lui Ahmad,student la drept, revoluţionar, inteligent şi onest, însă destinul său se va sfârşi prematur, fiind omorât la finalul romanului de soldaţii englezi care ocupaseră Egiptul în acea perioadă.

Kamal, în vârstă de doar 10 ani,este cel mai mic membru al familie, un băiat educat, prietenos şi curios să afle secretele celor două surori mai mari:Khadiga şi Aişa.

Khadiga, este cea mai mare fiică a Aminei, dorinţa ei cea mai mare fiind aceea de a avea o familie, lucru care se întâmplă după nunta Aişei.

Aişa, fiica foarte frumoasă a lui Ahmad şi a Aminei, este o personalitate foarte diferită de sora sa, este cea care se mărită prima în familie, iar mai apoi Hhadiga se va mărita cu fratele soţului ei şi cele două surori vor locui în continuare împreună în casa soacrei.Aişa naşte o fetiţă prematur, însă nu se dau detalii cu privire la supravieţuirea sa.

Romanul este foarte interesant, acţiunea este rapidă, personajele sunt bine individualizate, iar autenticitatea provine din parfumul special pe care-l imiprimă descrierea tradiţiilor şi obiceiurilor din Egipt.

Din trilogia Cairoului mai fac parte :Palatul dorinţei şi Strada Zaharului, pe care nu le-am citit încă.


Tuesday, July 05, 2011

Marc Jabobs Spring 2011


This is such a lovely collection, full of colours and flower inspiration. The dresses seem to be very easy to wear,softy materials,lots of red, violet,pink and orange,the make-up is a little too heavy and dark.

After seeing a lot of spring collections for 2011, this one is really great,very lively and original. What do you think?

Saturday, July 02, 2011

My favourite korean male actors

1.Kim Nam-gil(13 march 1981) (my second favorite male actor)I've seen him in Queen Seon Deok(2009) in the role of Bidam,a great role, amazing,funny. Has began his acting career in 2004, played in 10 TV series and 9 films. He also received awards for his play in Queen Seon Deok-Best Couple Award and Male Excellence Award.I really think he is a great actor, with an interesting face and a great sense of humour.

2.Uhm Tae-Woong(5 april 1974)

I've seen him in Queen Seon Deok playing Yu-shin, a talented actor who began his career with a film in 1997 and since then had played in 10 Tv dramas and 13 films. Had also received some awards for his playing, to me seems to be a powerful and motivated actor.


3.Bae Su-bin(9 dec.1976)
I first saw Bae Su-bin in Jumong(2006) and then in Dong Yi(2010), a complex actor, very adaptable, with an interesting figure.Had played in 4 films, 16 Tv Dramas and some theatre playes and i really loved his role in Jumong, quite difficult.
4.Lee Seo Jin(30 dec 1973)

The first korean actor that i really liked was Lee Seo Jin and his smile was absolutely adorable.I saw him in Yi San(2007),Damo(2003) and some episodes on Lovers.Had played in 3 movies and 13 tv dramas, and he is a powerful actor, very talented, great in commedies or historical movies.

5.Song Il gook(1 oct 1971)
He is my favourite korean actor, curently seeing him in Emperor of the Sea(2004). He graduated from Cheonju University and majored in Performing arts,in 2008 carried the olimpic torch through Seoul.In 2010 was invited to dine with heads of state to the Blue House, just because Jumong was very popular in Kazakhstan.Had played in 2 films and 17 tv dramas and has almost 12 awards for his acting and modelling activity.He is an actor who can play very different roles, powerful characters who can influence the story,a lovely face and very interesting eyes.

6.Jang Keun Suk(4 aug 1987)

Jang Keun Suk is my latest korean favourite actor,I like a lot his optimism, freshness, determination and rock style.
At only 24 years old he has played in 8 good movies, more than 15 dramas , has lots of awards  and a growing popularity.
And his lovely smile is addictive:)....