Invingatorul este intotdeauna singur


Aceasta este cea mai recenta carte semnata P.Coelho, care are drept subiect prezentarea a 24 de ore petrecute la Cannes de un grup de personaje: Igor si fosta sotie Ewa, Hamid, Gabriela si Jamine.
Totul incepe din momentul in care in urma cu 2 ani Ewa decide sa-l paraseasca pe Igor , devenind mai apoi sotia lui Hamid, un creator de moda de origine musulmana.
Igor hotaraste ca o poate determina pe Ewa sa se intoarca la el numai daca ar "distruge o lume pentru ea", iar scena pe care urmeaza sa-si indeplineasca scopul este faimosul festival de la Cannes.
Astfel, Igor ucide pe rand 4 persoane, fara a fi prins de politie, insa sacrificiul sau nu va avea efectul scontat, urmand ca in ultimele pagini ale romanului sa-i ucida pe Ewa si Hamid, iar apoi sa se intoarca acasa ca si cum nimic nu se intamplase.
Gabriela si Jasmine sunt doua aspirante la titlurile de model si actrita, nu sunt personaje convingatoare, ci doar asista pe alocuri la desfasurarea actiunii.
Romanul nu s-a dovedit a fi cu nimic exceptional, asa cum era laudat, e chiar banal, personajele nu conving prea mult, iar actiunea e departe de a fi palpitanta.
Raman la convingerea ca acesta incercare de a evada din misticismul care-i invaluia romanele anterioare nu a fost prea reusita, pentru ca pana la urma acel mister si personajele caruia le era atribuit creau acea unicitate a lui Coelho.
Se pare ca o coborare in cotidian nu reprezinta reteta pentru un roman macar interesant(sau sunt eu subiectiva?), oricum preferatele mele raman: Brida , Jurnalul unui mag si Vrajitoarea din Portobello.

Comments

Popular Posts