Still Alice(2014)


Still Alice mi-a placut si m-a emotionat in egala masura , este un film care nu te poate lasa indiferent.
Alice(Julianne Moore) este profesoara de lingvistica la Universitatea Columbia, are un sot care o iubeste si 3 copii de care este mandra, cu toate acestea viata gaseste un mod de a schimba toate acestea.
La numai 50 de ani Alice incepe sa uite si decide sa consulte un neurolog, care ii va pune in urma unor teste diagnosticul de Alzheimer. Boala este de provenienta genetica, din cei 3 copii ai sai fiica cea mare o mosteneste.
Boala lui Alice evolueaza destul de repede, familia se adapteaza destul de greu la noua sa conditie, initial Alice incearca sa se comporte normal, momentele de luciditate alterneaza cu cele de uitare.
Mai apoi va uita lucruri importante precum numele copiilor, data sa de nastere, profesia ei, toate par a face parte dintr-un alt univers la care nu a luat niciodata parte.
Este cutremurator cum intreaga existestenta a unui om este zdruncinata de aceasta boala, cum iti rapesteste amintirile cele mai importante si viitorul alaturi de cei dragi si te condamna la o existenta care se desfasoara in trecut , o existenta de care nici macar nu esti constient.
La fel de ingrozitor trebuie sa fie si pentru familia bolnavului, pentru ca degradarea sanatatii este rapida.
Imi place Julianne Moore, cred ca ai nevoie de mult curaj pentru un astfel de rol, iar Oscarul pe care l-a castigat este una din dovezile ca este o actrita talentata.
In acest moment avem nevoie si de astfel de filme, care sa atraga atentia asupra bolilor grave, cu care insa multi oameni si familiile lor se confrunta, nu avem nevoie doar de comedii romantice cu aceeasi poveste, filme de actiune sau SF. Enjoy!
 

Comments

Jurnal cu flori said…
interesant! :) Ioana

Popular Posts