Teatru: Noi 4


Îmi doream de multă vreme să văd o piesă cu Marius Manole, iar ieri am văzut piesa Noi 4 la Festivalul de Teatru de la Mioveni.
Textul piesei este scris de Lia Bugnar, o piesă contemporană, în care personajele trec de la un subiect la altul cu o mare rapiditate, o piesă care vă va binedispune pentru o oră şi jumătate.
În piesă apar 3 personaje feminine: Maria(Maria Obretin)-soţia misterioasă, seducătoare şi înşelată, Ilinca(Ilinca Manolache)- prietena Mariei şi amanta soţului acesteia, Otilia(Lia Bugnar)-mama  lui Victor. Marius Manole este Victor, soţul Mariei, personajul masculin în jurul căruia se desfăşoară vieţile celor 3 femei.
La un moment dat , după plecarea lui Marius Manole din scenă piesa pare că se destramă sub ochii spectatorului, însă monologul său despre copilăria singuratică te readuce înapoi în piesă, şi-ţi dai seama că totul este o poveste în poveste.
Au fost momente în care am râs, momente în care eram uimită sau altele în care nu-mi puteam lua ochii de la personaje. Este o piesă în care subiectele precum dragostea, pierderea mamei, prietenia apar a nu fi atât de importante, însă cumva dialogurile pleacă şi ajung la esenţa subiectului.
Este o piesă interesantă pe care v-o recomand pentru poveste şi distribuţie. Enjoy!


Comments

Popular Posts