The Great Gatsby(2013)


De la Inception sau Midnight in Paris şi nu m-a mai cucerit un film aşa cum a reuşit seara trecută The Great Gatsby.
După ce am văzut trailer-ul speram că va fi un film reuşit , insă nu m-am gândit că poate fi atât de captivant, o adevărată surpriză.
Părerile cu privire la acest film sunt împărţite:unii îl laudă, alţii îl critică, nu am citit încă cartea, însă filmul cu siguranţă mi-a plăcut!
Chiar dacă este scrisă în 1925 povestea pare foarte actuală, se prezintă o lume în mişcare continuă, o economie care pare sclipitoare, dar este instabilă, visuri, bani, prieteni.
Decorurile sunt frumoase şi spectaculoase, rochiile delicate aparţin lui Catherine Martin, coloana sonoră o îmbinare ingenioasă de jazz şi muzică actuală( Lana del Rey, Beyonce, Jay Z).
Prezenţa lui Di Caprio în acest film mi s-a părut iniţial surprinzătoare, însă reuşeşte un personaj adorabil, credibil, un cu optimism care nu se potriveşte epocii în care trăieşte.
Jay Gatsby este un personaj enigmatic şi controversat, prea puţini îl cunosc cu adevărat, cei mai mulţi se folosesc de influenţa sa şi apar la petrecerile sale extravagante . Însă Gatsby este un etern îndrăgostit , manierat, care şi-a dorit să urce pe scara socială pentru a-i putea asigura lui Daisy stilul de viaţă cu care era obişnuită.
Daisy(Carey Mulligan) este soţia unui fost jucător de polo, o fată preţioasă, indecisă, dornică să trăiască o poveste de dragoste minunată alături de Gatbsy şi totuşi incapabilă de a-şi asuma această relaţia şi a renunţa la căsătoria sa.
Nick(Tobey Maguire) este povestitorul şi singurul prieten adevărat al lui Gatsby, un observator sensibil şi critic. Este legătura dintre Gatsby şi verişoara sa Daisy, doreşte să creadă că în fiecare om zace şi o parte bună, însă realitate reuşeşte în final să-l destabilizeze puţin.
Povestea este minunată, nu te vei plictisi în cele aproape 2 ore şi jumătate, muzica şi decorurile sunt perfecte.
Probabil vă vor cucerii ochii albaştrii ai lui Di Caprio, zâmbetul său ,pozitivitatea, naivitatea şi optimismul personajului său. Dar ca în cazul tuturor personajelor pozitive, sfârşitul său va fi tragic.
De-abia aştept să citesc şi cartea, vă recomand să vă pierdeţi pentru câteva ore urmărind acest film!



Comments

Popular Posts