My Cote D'Azur Diary: Amazing Monaco(8)


 O altă zi pe Coasta de Azur-altă destinaţie, poate cea mai spectaculoasă -Monaco. Fiind un fan al F1, mi-am dorit mereu să văd oraşul care oferă cea mai frumoasă cursă a sezonului, să parcurg acest traseu, iar sentimentul este de nedescris...!
Am plecat din Nisa cu autobuzul Ligne D'Azur şi în aproximativ 40 de minunte şi peisaje minunate pe parcurs(am mai trecut încă o dată prin Eze) am ajuns în oraşul care m-a cucerit şi unde m-am simţit ca acasă încă de la început.
A fost singura zi din cele 7 în care a plouat, dar nici măcar ploia nu putea să-mi strice ziua minunată pe care am petrecut-o în Monaco.
Oraşul este mic, poate fi lejer parcurs la pas, ceea ce este şi sfatul meu, cu siguranţă nu veţi fi dezamăgiţi de ceea ce oraşul vă poate oferi.
Prima oprire a fost vizitarea Palatului Princiar, în partea veche a oraşului şi este reşedinţa familiei Grimaldi.
Mobilierul este superb, alături de tablouri şi fresce, sunt deschise vizitării numai 11 camere, am optat pentru un ghid audio în limba franceză( se poate opta şi pentru engleză, germană, italiană,etc).
După vizitarea palatului princiar am vizitat şi un muzeu al armelor şi costumelor diverşilor generali , acest muzeu fiind inclus în biletul pentru Palatul Princiar.
La ora 11:55 am asistat la schimbarea gărzii regale, un adevărat spectacol , care a durat aproximativ 20 de minute.


Palatul oferă şi o panoramă foarte frumoasă asupra Portului şi zonei Monte Carlo, totul este terasat, apă este azur, iar yahturile albe din Port completează acest tablou minunat. Din acest punct de vedere, Monaco, este probabil unic...
Tot aici în zona veche, veţi găsi multe magazine de suveniruri , şi pentru că F1 este un eveniment important la Monaco, nu lipseşte Ferrari Store, iar eu nu am rezistat tentaţiei....

Au urmat apoi Marea Catedrală Albă, Muzeul Oceanografic, Grădinile Exotice, Casinoul, dar despre toate acestea în postările viitoare...


Comments

Unknown said…
Cata frumuseta acolo, draga mea! Esti fericita ca ai ocazia sa vizitezi asemenea locuri.
Cine stie, poate vreodata....:)
Adevarul e ca mi-as dori dar deocamdaata ma multumesc cu a citi articole frumoase ca acesta. :)
Multumesc!
ANA MARIN said…
@Elly: Multumesc pentru apreciere. Monaco este intr-adevar special!

Popular Posts