My RUNNING Notes: Practice makes perfect!


"I run because it's so symbolic of life. You have to drive yourself to overcome the obstacles. You might feel that you can't. But then you find your inner strength, and realize you're capable of so much more than you thought." 

În urmă cu 8 săptămâni am început antrenamentul pentru cursa de 3.5 km din 19 mai Bucharest International Half Marathon, acea cursă pe care mi-o doream la începutul acestui an.
Pe parcursul acestor 8 săptămâni schimbările au fost numeroase, rapide şi neaşteptate, am avut momente fericite, dar şi momente de îndoială.
Am depăşit în final ideea că astmul mă poate împiedica să termin cursa, acum alerg de 3 ori pe săptămână şi probabil voi continua în acelaşi ritm şi după terminarea cursei.
Ce-mi doresc de la acestă cursă? Cel mai realist target este acela de a o termina într-o stare fizică bună, de a mă bucura de alergare şi poate un timp la finish un timp sub 30 minute , dacă sunt suficient de norocoasă :)
Revenind la antrenament , mi-am propus de la început să fac maximul posibil , lucru care s-a dovedit a fi mai dificil decât credeam. Cu toate acestea privind în urmă acum nu găsesc nici un lucru pe care l-aş fi făcut diferit.
Am pornit de la a alerga 3.7 km/antrenament, cele mai dificile momente au fost cele în care am ajuns de la 4.5 km la 5.2 km, apoi 6 km  şi în final 7 km în această săptămână.
Da, au fost momente în care antrenamentele mi s-au părut grele, am crezut că nu le voi finaliza, alergarea nu este numai endorfine, erau momente în care totul durea. Chiar şi aşa nu am abandonat şi nu voi abandona nici pe viitor antrenamentele şi cu siguranţă nu voi renunţa.
Am alergat în aceste săptămâni fericită, tristă, obosită, am depăşit limitele şi acei 6 km de care-mi era atât de frică.
Între timp am început să recitesc What I talk about when I talk about running-H.Murakami pentru a-mi elimina îndoielile din ultimele 2 săptămâni.
La sfârşitul celor în medie 10 km pe care i-am alergat săptămânal rămâne bucuria de a alerga!
Şi pentru că n-am ajuns până aici singură, ci cu susţinerea prietenilor,Multumesc :)



Comments

Popular Posts