New Tales of Gisaeng(2011)




Încă o poveste coreeană frumoasă s-a terminat în acestă săptămână, de data aceasta este forma de o poveste a cărei acţiune se petrece în anii 2000.

Filmul are 52 de episoade, iar în rolurile principale îi regăsim pe:Im Soo Hyang(Sa Ran),Sung Hoon(Da Mo) şi Han Hye Rin(Ra Ra).

Personajul principal este Sa Ran, o fată de 25 de ani, care studiază dansul tradiţional coreean, a cărei mamă adoptivă moare când ea era la liceu, iar la terminarea facultăţii din cauza dificultăţilor materiale se vede nevoită să lucreze într-o casă gisaeng.

Dar înainte de a începe să lucreze aici, Sa Ran îl cunoaşte pe Da Mo, un tânăr de 29 de ani, foarte ambiţios şi destul de critic la prima vedere, a cărui familie deţine o importantă companie din Coreea.

Da Mo este atras de frumuseţea şi personalitatea lui Sa Ran, iniţial ia totul ca pe un joc, iar mai apoi când îşi dă seama de greşeala săvârşită este respins de aceasta.

Da Mo nu renunţă la dorinţa sa de a se căsători cu Sa Ran şi o urmează pe aceasta chiar şi la casa gisaeng, renunţând la job-ul din firma tatălui, spre nemulţumirea familiei.

După mai multe încercări, cei doi decid să se căsătorească, Sa Ran este cu greu acceptată de tatăl lui Da Mo, din cauza originii sale umile şi a faptului că aflase că este un copil abandonat. Cu toate acestea Sa Ran perseverează, îl convinge pe socru de bunele sale intenţii, acceptă să locuiască împreună.

Spre sfârşit Sa Ran îşi regăseşte părinţii naturali şi îşi întâlneşte noua familie, pe care o cunoştea de multă vreme, deoarece se dovedeşte că prietena sa cea mai bună Ra Ra îi este chiar verişoară.

Povestea se termină cu aniversarea de 1 an a fiicei lui Da Mo şi Sa Ran, înconjuraţi de toată familia.

Povestea este frumoasă deoarece se prezintă modul de viaţă actual al coreenilor, foarte de diferit de modul de viaţă al europenilor, iar grija lor pentru valorile familiei este de admirat.





Comments

Popular Posts