F1 Monza GP 2011



În acest week-end s-a desfăşurat a 13-a etapă din calendarul F1, o cursă mult aşteptată de fanii Ferrari pentru că Monza este singura etapă italiană rămasă în actualul calendar de F1.

Cum Monza este cel mai rapid circuit din F1, surprizele nu s-au lăsat aşteptate, a fost o cursă foarte interesantă, care promitea mult încă de la start.

Vettel pleca din pole-position, urmat de Hamilton,Button şi Alonso, a fost iniţial întrecut de Alonso, care pleca foarte bine.

Ei bine, imediat după start 4 maşini s-au ciocnit, printe cei implicaţii fiind:Rosberg, Liuzzi,Petrov, D-ambrosio, astfel cele 4 maşini ies din cursă şi pentru mai bine de 4 tururi intră în pistă SC.

Schumi a reuşit din nou un start foarte bun, urcând de pe locul 8 pe 4, la un moment dat a stat câteva tururi pe locul 3, iar acest lucru ne dădea ceva speranţe la un podium.

După ieşirea SC, lucrurile s-au mai aşezat, a început duelul dintre Schumi-Hamilton, care a durat mai bine de 20 de tururi. A fost un duel foarte strâns şi palpitant,pentru că ambii piloţi sunt temperamentali şi rapizi, dar până la urmă aceasta a fost cea mai bună parte a cursei. Am văzut pilotaj de calitate, am văzut multă determinare şi plăcere de a pilota din partea lui Schumi, care cu o etapă în urmă reuşea să doboare un nou record: recuperarea a 19 tururi într-o cursă şi asta la numai 42 de ani!

După ce acest duel s-a terminat pentru că Button aflat în urma celor doi şi mult mai rapid i-a întrecut, Mercedes-ul lui Schumi(locul 5) a dovedit că nu poate face faţă toată cursa unui McLaren, iar acest lucru este susţinut şi de locul 4 din campionatul constructorilor faţă de locul 2 pentru McLaren.

Nici o surpriză la sfârşitul cursei:încă o victorie pentru Vettel şi un pas mai aproape de titlul mondial, locul 2 pentru Button şi locul 3 pentru Alonso, care i-a bucurat pe cei foarte mulţi fani veniţi să urmărească cursa la Monza.

În top 10 s-au mai clasat:Massa,Alguersuari,Di Resta, Senna şi Buemi, 9 abandonuri şi Alonso pe locul 2 în campionatul piloţilor(172p),Button pe 3(163p).

Următoarea cursă se va desfăşura pe 25 septembrie în Singapore.

Comments

Popular Posts