În căutarea lui Nouf





În căutarea lui Nouf(Zoe Ferraris) este un roman încântător, foarte bine realizat, pe care cu greu îl vei lăsa din mână şi pe care merită să-l citeşti.

Povestea începe în momentul în care fiica(Nouf) de 16 ani a unei familii înstărite din Arabia Saudită dispare de acasă, iar familia îl însărcinează pe Nayir, un om al deşertului să o găsească pe aceasta.

Iniţial am crezut că această căutare avea să se întindă pe mai multe pagini, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar cadavrul fetei este găsit foarte repede, urmând ca misterul morţii ei să fie dezlegat până în final.

Katya, una din puţinele femei cu studii superioare şi o slujbă într-un laborator al unui medic legist, este cea care îl va ajuta pe parcursul romanului pe Nayir să se apropie şi să descopere multe secrete care se ascundeau în familia Shrawi.

După descoperirea cadavrului, medicul legist consideră că Nouf s-ar fi înnecat într-o furtună în deşert, însă Katya reuşeşte să ia probe importante de la cadavru şi să realizeze pe cont propriu o investigaţie, care va rezolva şi misterul acestei dispariţii subite.

Nayir este cel care descoperă mai apoi că Nouf avea o relaţie cu fratele său mai mare, Othman(logodit cu Katya), că se căsătorea cu Qazi doar pentru a ieşi din această relaţie şi că plănuiese să plece şi să rămână în America pentru a începe o nouă viaţă.

Doar că una din surorile ei, nu ştia de planurile fetei, şi geloasă fiind pe relaţia ei cu Qazi, o ucide pe aceasta şi îi lasă trupul în deşert,unde a fost găsită iniţial.

Povestea este foarte antrenantă, suspecţii apar pe parcurs,personajele sunt bine conturate,lumea prezentată este fascinantă.

Nayir,considerat de toate personajele un om al deşertului,este un personaj puternic,inteligent,care respectă tradiţia, însă nu se lasă intimidat de noutate şi care îşi doreşte mult o familie.

Katya, care reuşeşte să se apropie treptat de Nayir, este o femeie cu convingeri ferme, cu o fire curioasă, care-şi doreşte să aibă libertatea de exprimare şi circulaţie.

Romanul are ca principală temă viaţa oamenilor din Arabia Saudită, pe care ni-i prezintă fie foarte tradiţionalişti, fie înclinaţi să îmbine tradiţia cu elemente din viaţa occidentalilor,aşa cum este personajul Katyei.

Romanul este incitant pentru că misterul crimei este descoperit treptat, iar personajele principale chiar m-au cucerit.




Comments

Vrei sa intri in jocul nostru? Ai primit o invitatie in acest sens!
http://damafaracamelii.blogspot.com/2011/08/life-in-pictures-2.html

Popular Posts