F1 Belgian GP 2011






Cursa din această după-amiază de la Spa a fost o cursă eveniment pentru că se împlinesc 20 de ani de activitate pentru Michael Schumacher în F1. Pentru că este pilotul meu preferat, pentru că îl admir mult şi pentru că azi a reuşit o super cursă, eu îi urez la mai multe starturi în F1!(Well done, champ!)

Revenind la cursă, aceasta a fost câştigată de S.Vettel, care a fost urmat pe podium de colegul său Webber pe 2 şi Button pe 3.

Alonso a terminat pe 4 şi s-a chinuit o mare parte din cursă să-i ţină piept unui Button mult mai rapid decât el, oricum de data asta mi-aş fi dorit să fie pe podium(şi asta nu se întâmplă des).

Schumi a plecat ultimul în cursa de azi, deoarece în Q1 din calificările de ieri i s-a desprins o roată încă din primele 2 minute în care a ieşit la încălzire. Imediat după start reuşea să urce 11 poziţii, mai apoi s-a apropiat de primii 10 piloţi, a avut 3 opriri la boxe, iar în final l-a întrecut pe Rosberg, care l-a cam ţinut în spatele său mult timp pentru a mai reuşi apoi să se lupte pentru un loc 4 cu Alonso.

În primii 10 s-au mai clasat:Rosberg, Sutil, Massa,Petrov şi Maldonado, iar Hamilton a reuşit să avarieze maşina după cam 20 de tururi de la start, se pare că moderaţia nu tocmai punctul său forte.

Rămâne întrebarea:Unde s-ar fi aflat Schumi la sfârşitul cursei dacă pleca măcar din primii 10?(Button plecat de pe 13 a terminat pe 3....)????
Rezultate bune a avut în acest week-end şi Mihai Marinescu, care a obţinut primul podium din Formula 2 în Austria.Felicitări!

Următoarea cursă va fi pe 11 septembrie la Monza.





Comments

C.L.M. said…
Multumesc de vizita>:D< O zi frumoasa.

Popular Posts