The Borgias(2011)



Încă un serial frumos şi scurt distribuit de HBO, care s-a terminat de curând! The Borgias, este un serial istoric creat de Neil Jordan,care are la bază povestea familiei Borgia şi al cărui prim sezon are numai 9 episoade.

În rolurile principale regăsim pe :Jeremy Irons-Papă Alexandru al VI-lea,Francois Arnaud-Cesare Borgia,fiul cel mare al papei,Holliday Graigner-Lucrezia Borgia, fiica papei.

Povestea începe în momentul în care Rodrigo Borgia, de origine spaniolă, devine papă cu ajutorul fiilui său cel mare Cesare. Dacă la început ceilalţi cardinali aveau impresia că va fi facil să-l înlăture pe acesta de la conducerea bisericii catolice, pe parcurs îşi vor da seama că le este aproape imposibil.

Noul papă se va folosi de puterea şi influenţa sa pentru a obţine mai multă avere, pentru a-i elimina pe rând pe cei care i s-au opus şi desigur, pentru a-şi consolida poziţia atât de râvnită.

Nu va renunţa nici la o căsători pe unica sa fiică,Lucrezia cu ducele Sforza deoarece avea promisunea că armata acestuia îl va apăra în cazul unui atac. Însă, ducele uită de această promisiune, lucru care îl va determina pe papă să anuleze căsătoria celor doi.

Între timp, cardinalul Della Rovere, care dorea să-l detroneze pe noul papă, ajunge în Franţa, se întâlneşte cu regele Charles şi îi promite acestuia că-i va ceda regatul Napoli dacă decide să atace Roma şi să-l omoare pe papă.

Planul părea perfect, însă în drum spre Roma, în calea regelui apare Lucrezia Borgia, o tânără frumoasă, inteligentă şi destul de convingătoare, care-i propune regelui o întâlnire cu tatăl său.

Regele este uimit de discursul şi şiretenia papei, decide că nu este cazul să-l înlăture şi se îndreaptă spre Napoli, unde va găsi doar un tărâm măcinat de ciumă.

Primul sezon se termină cu imaginea familiei reunite a papei la căpătâiul fiicei Lucrezia, care tocmai născuse un băieţel.

Serialul mi-a plăcut mult datorită povestii istorice şi a perioadei pe care o prezintă, decorurile şi costumele sunt reuşite,iar personajele sunt bine individualizate şi interpretate de toţi actorii din distribuţie.

Oricum, atenţia mi-a fost atrasă de Cesare(F.Arnaud), care interpretează un personaj puternic, uneori violent, necruţător, dar care păstrează totuşi o urmă de umanitate.

Se pare că Showtime au fost mulţumiţi de acest serial şi din aprilie au cerut o continuare a sa, pe care aştept s-o văd cât de curând, în speranţa că va fi măcar la fel de reuşită ca şi prima parte.

P.S.:Voi l-aţi văzut? Cum vi s-a părut?








Comments

Am constatat ca Jeremy Irons joaca numai in filme cu ”miez”, avand, in general, roluri de compozitie.
ANA MARIN said…
@Dama fara camelii:Asa este.Mie mi-a reamintit de Marcel Iures...

Popular Posts