The Adjustment Bureau(2011)


Tocmai am văzut în cinema The Adjustment Bureau şi mă declar încântată de acest film, de subiect şi prestaţia actorilor.
În rolurile principale îi regăsim pe Matt Demon(care mi-a plăcut mult în The departed, chiar dacă este personajul negativ) şi Emily Blunt( pe care am mai văzut-o în The Young Victoria şi The Devil Wears Prada).
Povestea e interesantă şi dinamică, puţin fantastică pe alocuri, oricum se porneşte de la ideea că oamenii nu au liberul arbitru aşa că trebuie ghidaţi pe parcursul existenţei de nişte ofiţeri care nu trebuie să le permită să se abată prea mult de la plan.
Matt Damon este David Norris un ambiţios politician american care o întâlneşte pe Elise(Emily Blunt), o balerină chiar în seara în care pierde alegerile pentru Senat în New York. Această întâlnire îi schimbă întreaga viziune anterioară şi-l motivează să continue.
Dar întâlnirea celor doi este considerată o greşeală de agenţii destinului, care intervin pe parcurs pentru a-i separa pe cei doi. Cu toate piedicile pe care le întâmpină, în final celor doi le este îngăduit să rămână împreună, un sfârşit destul de previzibil...
Este interesant modul în care se tratează liberul arbitru în acest film şi determinarea pe care personajul lui Matt Damon o are pentru a demonstra că de fapt, oamenii sunt capabili să facă propriile alegeri, să şi le asume şi să meargă mai departe.
După cum spuneam la început acţiunea filmului este dinamică, există două planuri paralele în care personajele pătrund, spre deosebire de Inception(în caz că veţi găsi oarecare asemănări) în care personajele intră dintr-un vis în altul. Aici efectele speciale nu sunt atât de prezente ca în Inception, iar acest lucru nu dăunează deloc.
Deasemenea mi-a plăcut alăturarea Damon-Blunt, doi actori talentaţi şi credibili, iar acest lucru s-a văzut şi pe ecran.
În concluzie, The Adjustment Bureau e un film smart, dinamic,cu actori frumoşi care n-o să vă plictisească!

Comments

Anonymous said…
merci de recomandare, il vad si eu in seara asta! ;)
ANA MARIN said…
@Margeluta: Sper sa-ti placa!:)

Popular Posts