F1 Australian GP 2011



În acestă dimineaţă s-a desfăşurat prima etapă a noului sezon de F1, o cursă pe care o aşteptam încă din 13 martie când ar fi trebuit să debuteze acest sezon la Bahrain.


M-am bucurat că deschiderea s-a făcut totuşi în Australia, ca în urmă cu ceva ani, de data aceasta nu la 5 dimineaţa(calificările) şi 6 (cursa), ci mai târziu la 8, respectiv 9, dar ora nu a fost niciodată o problemă!


Calificările nu au fost spectaculoase, de pe primele poziţii plecau: Vettel, Hamilton, Webber, iar Schumi nu reuşea o clasare în primii 10(a fost pe 11), spunea el din cauza noilor pneuri.


În cursa de azi dimineaţă lucrurile s-au mai schimbat puţin, podiumul a fost următorul: Vettel(nici o surpriză, o cursă frumoasă), Hamilton(situat prea departe de Vettel pentru a încerca să-l depăşească) şi Petrov(care probabil că nu spera la o asemenea performanţă).


Alonso pleca la start de pe 5, a terminat cursa pe 4, chiar dacă startul a fost ratat, ajungând undeva pe locul 9.


Button a terminat pe 6, a fost penalizat cu o trecere pe la boxe pentru că l-a depăşit oarecum neregulamentar pe Massa, care a terminat cursa pe 9.


În primii 10 s-au mai clasat: Perez(debutant pe 7), Kobayashi(8) şi Buemi(10). Piloţii Mercedes(Schumi şi Rosberg) au fost nevoiţi să abandoneze, întâi Schumi după un incident la start cu Alguersuari , iar apoi Rosberg după ce a fost lovit de Barichello.


În concluzie, prima cursă a fost destul de interesantă, noile soluţii tehnice au creat mai mult spectacol, piloţii debutanţi par motivaţi să se afirme, Vettel doreşte să-şi menţină poziţia de lider, iar difuzarea F1 a fost preluată de Digisport(comentariile fiind de acestă dată mult mai bune decât în cazul TVR).


Următoarea cursă se va desfăşura în 10 aprilie,la Malaysia.


Comments

Popular Posts