Spartacus: Blood and sand



Spartacus este cel mai recent serial pe care l-am urmărit în ultimul timp şi care chiar îmi place:).
Primul sezon are 13 episoade a câte 50 minute şi este prezentată povestea gladiatorului Spartacus, o poveste care apare foarte reală, cu mult dinamism şi destule peripeţii.
Spartacus(Andy Whitfield) este un războinic trac , care a fost despărţit de soţia sa Sura şi trimis să lupte alături de romani, iar din cauza unei răscoale pe care o provoacă este separat definitiv de aceasta şi vândut ca sclav lui Batiatus(John Hannah).
Batiatus deţinea o şcoală de antrenare a gladiatorilor, loc în care Spartacus ajunge să-şi facă prieteni( Varro-care însă sfârşeşte tragic ), unde este mereu în centrul comploturilor Ilythiei(soţia generaluli roman care l-a despărţit de Sura).
După moarte lui Varro , Spartacus şi ceilalţi gladiatori vor ucide în finalul sezonului nobilimea strânsă pentru o petrecere în casa lui Batiatus, inclusiv pe acesta şi soţia sa Lucretia(Lucy Lawless-Xena)
Singura care scapă este Ilythia, dar desigur surprizele sunt pregătite pentru sezonul 2, care va începe să se filmeze în curând.
Ei bine, povestea e frumoasă şi palpitantă, epoca e redată cu toată decadenţa şi opulenţa ei, pe alocuri evenimentele devin destul de dramatice, însă nu lipseşte nimic pentru a-l face un serial de succes.
Este unul din serialele pe care alături de Grey's Anatomy, Private Practice & Californication, nu le-aş rata...:)

Comments

Popular Posts