Anul nou chinezesc, Pitesti- BJA

























Astazi a avut loc la Pitesti in sediul Bibliotecii Judetene sarbatorirea anului nou chinezesc. La eveniment au participat membrii din conducerea Asocietiei Romane de prietenie cu R.P.Chineza, presendintele Camerei de Comert si industrie Romania-China si de asemenea a avut loc lansarea unei carti foarte speciale Istoria Chinei(Ion Buzatu), dar despre care voi reveni cu detalii mai tarziu:)
Festivitatea a durat cam 2 ore in care au avut loc diverse momente artistice, atat specific romanesti, cat si in ceea ce priveste arta si cultura chineza: recitari de poeme(prof. Halibei Olga), cantece cunoscute, etc.
Desigur, cum era si normal, totul s-a incheiat cu o invitatie la un restaurant chinezesc, unde s-au servit cam 6 feluri de mancare traditionala : coltunasi cu carne, pui cu brocoli, pui si legume cu sos picant, carne de vita inabusita pe plita, carne de rechin in sos cu legume si inghetata prajita:)
Pot parea ciudate cele enumerate mai sus, insa eu va asigur ca au fost delicioase , iar, noi, cei prezenti ne-am distrat foarte bine!:)
Chun jie kuai le!:)








Comments

Anonymous said…
Intradevar a fost foarte interesant (cu un mic detaliu)!Voi incerca sa caut pe la biblioteca sa vad ce mai gasesc disponibil din cartile expuse.
P.S. Inregistratrea se aude mai bine decat as fi crezut!

Popular Posts