Nine


Azi aveam intentia sa vad "Valentine's Day", insa am ajuns pana la urma sa vad "Nine", pe care vi-l recomandam printre filmele pe care ar fi fost interesant sa le vedeti in ianuarie.
Ei bine, daca nu am reusit sa-l vad atunci, se pare ca azi a fost timpul lui si intr-adevar s-a dovedit a fi un film interesant, care nu merita ratat.
Este povestea unui regizor italian, Guido, care incearca pe parcurul filmului sa creeze un scenariul pentru noul sau film "Italia", insa demonii personali sunt mai puternici, iar continua pendulare intre nevasta - amanta-amintiri nu prea ii mai lasa timp pentru creatie.
In final sfarseste, asa cum era poate si normal, parasit de nevasta, insa cu idei noi pentru un film lucrat cu atentie .
Daca povestea vi se poate parea banala, decorurile , interpretarea si imbanarea imaginilor cu suntele sunt foarte bune, motive pentru care beneficiaza de 3 nominalizari la Oscar in acest an.
Distributia este pe masura: Daniel Day-Lewis(face un rol foarte convingator), Penelope Cruz(mie mi s-a parut un rol nu la fel de impresionant ca cel din Vicky, Christina, Barcelona), Marion Cotillard(foarte buna interpretarea), Kate Hudson, Nicole Kidman.
Este un musical reusit, unul din filmele interesante care imbina armonios distributia, muzica, imaginea si povestea, si desigur nu lipsesc peisajele impresionante din Italia:)


Comments

Popular Posts