YI San - Furtuna la palat
























Zilele astea ne bucuram de ultimele episoade din "Furtuna la palat", o poveste foarte speciala si interesanta despre Coreea din secolul al 19-lea.
Este povestea printului mostenitor si mai apoi a imparatului Lee San(sau Yi San)(al 22-lea imparat al dinastiei Juseon) , a intrigilor care l-au pandit la tot pasul la palat, a framantarilor politice, sociale din acea perioda si o foarte trista, dar frumoasa poveste de dragoste.
Epoca este foarte bine redata prin decor si costume, povestea e interesanta si captivanta de la inceput si pana la sfarsit, iar filmul a fost premiat in 2007 cu 4 MBC Awards: Best Teen Actor Award, Best Writer, Best Actress(Han Ji-min) si desigur Best Actor(Lee Seo Jin).
Ma uimeste de fiecare data, motivarea pe care mai ales asiaticii o au in a-si prezenta cat mai bine tara(traditii, istorie, etc), iar mie imi creeza impresia de oameni tonici, relativ calmi, foarte deschisi si deosebit de motivati:)
Asa ca nu-mi ramane decat sa ma bucur de ultimele 2 episoade din Yi San(care sunt foarte triste :() si sa sper ca in curand vom vedea pe langa alte superbe filme cu tema fantastica si istorica, si filme mai actuale(life-style).
P.S. : Am devenit un mare fan Lee Seo Jin, iar daca v-am trezit interesul: http://www.seojinlee.com/





Comments

Popular Posts