Free state!


Poate că în alte condiţii nu aş fi ales să vorbesc despre dependeţă( şi sunt atâtea forme!) , dacă nu aş fi întâlnit atâtea modele care nu-mi mai dau pace.
O să spun de la început că detest toate formele de dependenţă, începând cu cea emoţională şi sfârşind cu oricare din ele.
Impresia mea este că dependenţa provine dintr-o oarecare slăbiciune şi dorinţă de a pasa altora responsabilităţile tale.
Dependenţa e periculoasă în sensul că la un anumit moment vrei ,nu vrei pierzi controlul şi te trezeşti în momentele următoare exact unde nu doreai să te afli. Şi acesta e doar o parte din preţul pe care îl ai de plătit.
Mie cel puţin orice formă de dependenţă mi se pare o privare de libertate personală, la care chiar nu merită să renunţi pentru nimeni şi nimic.
Dar totuşi oamenii sunt diferiţi, complicaţi, trişti, pasivi, activi, efervescenţi, depresivi...etc. Iar
dependenţa poate fi o soluţie la unele probleme, oricum pare mai uşor decât să faci ceva efectiv şi să te pui faţă în faţă cu problema pe care o ai.
Iar dependenţa emoţională e din ce în ce mai prezentă, devine o necesitate, un control justificat de sentimente, o colivie frumoasă. Şi totuşi mulţi aleg varianta asta şi sunt mândri de ea, crazy world!
Cu celelalte forme( droguri, alcool) e şi mai complicat ,mai dureros şi pentru cei direct implicaţi şi pentru cei din jur care uneori conştientizează şi rămân să privească cum se distruge câte o viaţa în fiecare zi.
Asta e, se întâmplă nu poţi obliga o persoană să iasă din colivia lui frumoasă, dacă nu doreşte ...
Pe moment poate să creadă că beneficiile sunt mari, că poate să controleze situaţia, iar apoi pe zi ce trece nu se mai recunoaşte. Oare de ce?
So stay free as long as you can , open your cage and enter the stage, is time to start playing your part!
Something related: http://www.youtube.com/watch?v=n8Gdvm5wkAk

Comments

Popular Posts