My RUNNING Notes: Casiopeea Cros 2013


La începutul acestui an vă spuneam că-mi doresc o cursă de 6 km, ieri am alergat însă la Casiopeea Cros 6.6 km,iar acest lucru nu poate decât să mă bucure.
Anul trecut a fost tot aici prima cursă, un marş de 3.5 km, dar acum aveam nevoie de această cursă de 6.6 km pentru a-mi testa rezistenţa şi a fi mai aproape de obiectivul pe care mi-l doresc anul viitor: cursa de 10.5 km la Semi-maraton.
Am mai avut câteva motivaţii pentru a alege această cursă:mi-am propus să alerg în fiecare an o cursă în scopuri caritabile, iar Casiopeea Cros este pentru strângerea de fonduri în cazul cancerului de sân. Mai există şi o motivaţie foarte personală pentru această cursă: am alergat şi pentru mama mea.
Acum să vă povestesc despre cursă , cu plusurile şi minusurile ei , pentru că în comparaţie cu cea din mai au fost minusuri!
Startul pentru cursa de 6.6 km a fost la ora 11, a fost foarte frig, iar acest lucru mi-a îngreunat puţin cursa şi totodată respiraţia.
Nu au fost din fericire crampe musculare sau alte evenimente neplăcute, doar că după parcurgerea primilor 3.3 km, pe acelaşi traseu au pornit şi concureţii de la marş, o decizie foarte neinspirată a organizatorilor.
Acest lucru mi-a cam distrus timpul de finalizare a cursei, a trebuit să încerc să găsesc câte o porţiune liberă printre cei care mergeau, nu mi-a plăcut deloc această situaţie!
Pe lângă acest minus, nu au existat voluntari pe parcurs care să încurajeze concurenţii( a contat foarte mult în cursa din mai!) şi nici voluntari cu apă pentru hidratare pe parcursul celor 6.6 km, destul de greu de rezistat cu doar 250 ml hidratare pre cursă.
În final am terminat cursa în 44 minute, speram să termin cu 2 minute mai puţin, dar condiţiile de pe traseu nu mi-au fost tocmai favorabile.
Comparativ cu Semi-maratonul din mai , organizarea Casiopeea Cros a cam lăsat de dorit în acest an, anul trecut lucrurile au stat mult mai bine!
După această cursă mi-am dat seama că antrenamentele au dat rezultate, rezistenţa a crescut, capacitatea mea de a alerga pe distanţe lungi e mai bună, am terminat cursa într-o formă fizică foarte bună , cu o doză mare de adrenalină.
Desigur mai sunt lucruri de îmbunătățit în viitor: timpii/km, creșterea treptată a distantei de alergare,etc.
În final nimic nu se compară cu sentimentul de împlinire pe care îl ai la trecerea liniei de sosire, care face să merite fiecare antrenament!
Şi cu această cursă am sărbătorit şi 11 luni de alergare şi aproape 2 ani de fitness :)


"If you're standing at the starting line, you've not only accepted the challenge, but you've beaten back the demons. You've conquered your imagination and self-imposed limitations. You've gone farther, gotten stronger, and gotten tougher than you ever imagined."



Comments

Unknown said…
Felicitari si spor la alergat! :)
Unknown said…
Felicitari si spor la alergat!

Popular Posts