My RUNNING Notes : Bucharest International Half Marathon 2013



"We all have dreams. But in order to make dreams come into reality, it takes an awful lot of determination, dedication, self-discipline, and effort." 

Ieri , 19 mai, s-a desfăşurat a doua ediţie a Bucharest International Half Marathon, iar eu am participat la prima mea cursă de alergare- cursa populară -3.8 Km.
Era acea cursă pentru care am început să mă pregătesc serios în urmă cu 11 săptămâni şi cursa pe care mi-o doream la începutul acestui an, când am decis să încep postările despre alergare.
Am avut emoţii cu o săptămână înainte de cursă, tot atunci am început să alerg pe asfalt(mare parte a antrenamentelor am realizat-o la sală), continuam să fac tot 29 min la antrenamente cu un average pace de 7 min/km.
Însă ieri dimineaţă am avut o surpriză, iar cursa s-a dovedit a fi mai bună decât mă aşteptam iniţial. Până la urmă am început să alerg în noiembrie 2012 şi pregătirea pentru cursă a durat doar 11 săptămâni....
La această probă cred că au fost înscrise aproximativ 1200 de persoane, eu am terminat pe locul 534, cu un timp de 22:32:90 si un timp real de 21:56:10, average pace-ul fiind de 5.46 min/km.
A fost o dimineaţă foarte călduroasă, cele mai multe inconveniente în acest sens au avut-o alergătorii de la proba de semi-maraton. Spre sfârşitul cursei am resimţit şi eu căldura, hidratarea a fost ok, probabil că reuşeam un timp şi mai bun dacă era puţin mai răcoare.
Mi-a plăcut mult această cursă, a depăşit toate aşteptările mele iniţiale şi, cam după 2 ani de când îi îndrăgeam pe alergătorii pe care i-am văzut  concurând într-o zi de toamnă în Bucureşti, am alergat alături de ei.Wow !
Cred că au alergat mai bine de 4000 de persoane în 4 probe la BIHM: semi-maraton, stafeta, 10.5 km si 3.8 Km. Felicitari tuturor!:)
După această cursă am destule idei de îmbunătăţiri pentru antrenamentele viitoare, imi doresc măcar o cursă de 5 sau 6 km în toamnă şi poate 10.5 Km la ediţia de semi-maraton de anul viitor :)
Am ajuns şi la partea cu mulţumiri: Mulţumesc- Maria pentru încurajarea la faţa locului şi Mulţumesc-Madă, pentru antrenament şi sfaturi.
La finalul antrenamentelor sau concursurilor rămâne pentru mine plăcerea de a alerga. Because it makes me happy!





Comments

Unknown said…
You're welcome! Mi-a facut placere, iar cursa a fost super, din pacate caldura a facut lucrurile dificile pentru semimaratonisti. Dar evenimentul in sine a fost unul deosebit. :) (Maria )

Popular Posts