Life in Pictures: Gaudeamus 2012(49)


Ediţia cu numărul 19 al târgului de carte Gaudeamus s-a desfăşurat în perioada 21-25 noiembrie la Romexpo.
Eu am fost la târgul de carte ieri şi am petrecut mai bine de 3 ore la Romexpo, în căutarea titlurilor pe care îmi doream să le citesc.
Mi-a plăcut mult oferta cu care s-au prezentat editurile în acest an,multe noutăţi, lansări, personalităţi(M.Radu şi Oreste, etc.), oameni de toate vârstele iubitori de lectură.
Editurile mele preferate şi cele care aveau cele mai multe titluri pe gustul meu au fost: Humanitas, Polirom şi All, toate cu standuri centrale şi mulţi vizitatori.
M-a uimit şi oferta variată şi colorată de carte pentru copii preşcolari şi şcolari, dar şi titlurile de autoeducare sau de bucate.
Imediat la intrare se putea observa standul de la Cărtureşti, care pe lângă cărţile minunate aducea şi ceaiurile lor aromate alături de alte accesori pentru ceai. Nu am putut rezista tentaţiei şi am plecat de la standul lor cu 2 ceaiuri verzi aromate pe care mi le doream de  multă vreme.
A urmat apoi standul Polirom, de unde am ales Omar cel Orb-Daniela Zeca, una din cele mai recente cărţi ale autoarei, care m-a fermecat cu Istoria romanţată a unui safari.
M-am îndreptat apoi spre standul Humanitas, care încă îl promova pe Coelho şi cel mai recent laureat al premiului Nobel Mo Yan-Sorgul roşu sau Plictisit de moarte, plictisit de viaţă.
Aici aveam în gând Sega-Namaste, am răsfoit-o puţin, nu mă puteam hotărî, am vizitat şi alte standuri ale altor edituri, iar în final am revenit la această carte.
Oferta de carte străină nu era atât de variată pe cât mi-am dorit eu şi destul de scumpă( în librăria Massena din Nisa am stat în faţa standului de carte în limba engleză mai bine de 30 minute până să mă pot hotărî....).
Mi-a plăcut acest târg, abia aştept să văd cifrele oficiale ale vizitatorilor, cele mai vândute cărţi,etc.
M-am bucurat să văd că lumea încă mai citeşte, se preocupă de ceea ce apare nou, editurile fac eforturi să-şi menţină imaginea şi cititorii mulţumiţi.
Voi aţi fost? Ce aţi ales?







Comments

Anonymous said…
O imagine frumoasă de la târg însoţită de o frumoasă prezentare scrisă.
Unknown said…
Minunata prezentarea targului. Foarte alerta si plina de detalii. Din pacate nu am avut cum ajunge. Dar mi-ar fi placut, fie si numai pentru atmosfera grozava.
O saptamana frumoasa!
ANA MARIN said…
@Liviu Bimbea:Multumesc!
@Elly:Multumesc, a fost foarte placut:)

Popular Posts