F1 Texas GP 2012


F1 a revenit, de această dată în Austin Texas,o premieră mult aşteptată a acestui sezon, un nou circuit, noi speranţe şi un titlui mondial la constructori adjudecat.
Noul circuit are un design interesant, precum un şarpe, multe diferenţe de nivel, un sens antiorar şi o lungime de 5.513 km.
Vettel a plecat din pole-position, umat de Hamilton şi Webber, Schumi pleca de pe 5 şi-mi dădea speranţe la un rezultat bun în această cursă.
Hamilton a stat în spatele lui Alonso multe ture din cele 56 ale cursei, a fost calm şi calculat, iar în final a reuşit să câştige această cursă, poate ultima alături de McLaren.
Webber a abandonat din cauza unor probleme tehnici şi astfel Alonso a reuşit să urce pe locul 3 , un nou podium care a redus diferenţa dintre el şi Vettel şi l-a adus poate mai aproape de un nou titlu mondial....
Massa a reuşit o cursă bună şi a terminat pe locul 4, urmat de Button, Raikkonen,Grosjean, Hulkenberg, Maldonado şi Senna.
Schumi nu a avut noroc nici de această dată, la fel s-a întâmplat şi cu Rosberg, poate sezonul viitor va fi mai favorabil pentru Mercedes.
După o cursă frumoasă, cu depăşiri, abandonuri şi schimbări, Red Bull a plecat acasă cu un nou titlu mondial la constructori, Vettel acumulează 273 puncte, iar Alonso 260.
Numele campionului mondial îl vom afla în acest week-end în Brazilia, ţară care oferă unul din cele mai frumoase şi spectaculoase gp-uri. Eu rămân chiar şi după plecarea lui Schumi un fan Ferrari? Voi cine credeţi că va fi noul campion in 2012?




Comments

Popular Posts