Cartea calatoare-Dieta iubitoarelor de ciocolata


Dieta iubitoarelor de ciocolată(C.Matthews) este una din cărţile călătoare, ale campaniei lansate de editura All, care prin bunavointa lui Keke a ajuns la mine.
Plecând de la un titlu tentant, am descoperit o poveste frumoasă a patru prietene, mari iubitoare de ciocolată, poveste care pe alocuri mi-a reamintit de filmul Sex and the City.
Este destul de greu totuşi să nu  le urmezi exemplul şi să faci din ciocolată unul din cei mai buni prieteni, iar eu recunosc că mi-a fost greu să stau departe de nişte bomboane de ciocolată cât timp am citit această carte.
Lucy-eroina principală a romanului, o fire indecisă , este în permanenţă nehotărâtă în privinţa alegerilor sale sentimentale. Pe de o parte uită de trădarea prietenului său Marcus şi îi acceptă din nou cererea în căsătorie, pe de altă parte nu-l poate uita nici pe Aiden- şeful şi prietenul ei după relaţia cu Marcus.
Chantal-este în permanenţă în căutarea noutăţii, iar acest lucru se aplică şi în cazul vieţii ei sentimentale. Lucrurile devin puţin mai neclare în momentul în care descoperă că este gravidă şi nu ştie cine este tatăl copilului.  Chiar dacă iniţial s-a opus ideii soţului său de a avea copii, noul statul nu o mai sperie.
Nadia află că soţul ei a pariat toate economiile la jocurile de noroc online, îşi ia băiatul şi se mută cu Chantal. Chiar dacă pe parcurs acesta pare că a renunţaţ la jocurile de noroc, spre final îşi va găsi sfârşitul în Las Vegas, unde se sinucide.
Autumn,al patrulea personaj al cărţii, se ocupă de tinerii de la un centru de reabilitare a consumatorilor de droguri, loc unde îşi întâlneşte prietenul. Fratele său este şi el un consumator de droguri, revine acasă după ce a fost internat într-o clinică în străinătate, însă reuşeşte să intre în multe necazuri.
Astfel cele 4 prietene vor avea de livrat o geantă cu droguri chiar în ziua nunţii lui Lucy cu Marcus.
În final Marcus se sperie şi nu apare la nuntă, Lucy se reîntoarce la Aiden, Chantal îşi aşteaptă cu nerăbdare copilul, Nadia rămâne alături de fiul său, iar Autumn decide să nu mai cedeze insistenţelor fratelui său manipulator.
Povestea este bine construită, personajele sunt diferite şi comice, iar întâmplările sunt dinamice şi pline de umor.
Veţi descoperi în această carte o lectură relaxantă,tocmai bună pentru zilele însorite de vară, o lectură cu aromă de ciocolată. Şi vă va fi foarte greu să staţi departe de ciocolată cât timp veţi citi acest roman, trust me....!





Comments

Popular Posts