Life in Pictures:Targuri de Craciun-Bucuresti(17)





Sunt aproape 6 ani de când merg în fiecare an la Dalles pentru târgul de Crăciun şi am decis ca nici în acest an să nu întrerup seria.

Am ajuns ieri după ora 11 la Dalles, târgul era destul de populat, oferta variantă(deja ştiam ceea ce urma să găsesc):ceaiuri cu arome tentante,seturi pentru ceai, dulciuri din marţipan sub formă de fructe, prăjiturele dulci din pastă de migdale cu fulgi de ciocolată, alune sau portocale(pe care deja le-am încercat şi sunt foarte bune!),decoraţiuni pentru Crăciun, CD-uri, cosmeticele, bijuterii din argint, articole hand-made, eşarfe,etc.

Oferta mi-a părut în mare foarte asemănătoare cu ceea ce văzusem anul trecut, doar preţurile erau cam cu 20-25% mai mari, dar desigur şi aici criza e de vină(sau nu!).

Am plecat destul de mulţumită de la Dalles cu ceva decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, câteva dulciuri din cele amintite mai sus şi un ceai Christmas Special Tea pe bază de fructe de pădure şi scorţişoară, care este foarte aromat şi delicios.

Apoi m-am îndreptat spre Cărtureşti, un loc în care îmi face mereu plăcere să ajung şi în care timpul trece repede printre rafturile mereu înţesate de cărţi frumoase, noi şi tentate.

Ceea ce mi-a atras atenţia aici a fost Enciclopedia Crăciunuliu, o carte foarte frumoasă cu multe informaţii despre originea istorică a Crăciunului, tradiţii şi citate. Ar putea fi un cadou reuşit pentru orice cititor...

Şi aici puteţi găsi un târg de Crăciun, mai mic decât cel de la Dalles, dar cu ofertă bogată:ceai, accesorii pentru ceai, ciocolată, cafea,cărţi, CD-uri, agende şi multe alte accesorii.

Sper doar că la un moment dat vom avea şi noi târguri de Crăciun ca cele din marile oraşe ale Europei, situate eventual în pieţe mari în spaţii deschise, unde să predomine decoraţiunile lucrate manual sau din sticlă şi mai puţin cele made in China.

P.S.:Voi ce târguri de Crăciun aţi vizitat de curând sau vă propuneţi să vedeţi?



Mai multe găsiţi, ca în fiecare duminică, pe blogul lui Costin.O zi plăcută!

Comments

Daniel said…
Din pacate, anul acesta nu am vizitat nici un targ de gen, dar cel mai probabil voi face o escapada in Bucuresti zilele astea. O duminica frumoasa sa ai!
Anonymous said…
Târgul de Crăciun de la Sibiu ...
Merită văzut!
pandhora said…
sunt de acord cu tine...acelea sunt adevaratele targuri...
la Dalles nu mai merg de cativa ani...sunt mereu aceleasi lucruri cum bine ai spus made in China...
si cam la fel se intampla si in Cismigiu si orinde mai sunt spatii amenajate pentru placerea de a cumpara un cadou...totusi...sa faci mici bucurii asta e tot ce conteaza :)
Cris-Mary said…
Targul acesta este un targ pe care-l frecventez si eu. Acum am vazut ca mai e unul la Sala Palatului , dar nu stiu cat va tine.O duminica frumoasa!
Pana acum n-am fost la niciunul.
Duminica placuta!
Anonymous said…
Ce frumos trebuie să fie acolo!!!
Costin Comba said…
Tocmai ce a vazut sotia mea aceasta postare, in momentul in care m accesat-o sa las un comentariu. Eu nu ma omor dupa targuri, ma distruge aglomeratia si agitatia.Irina, insa, nu le rateaza.
Max Peter said…
Aveam obiceiul şi eu să mă duc în fiecare an la Dalles, dar de când m-am mutat din centru, nici că am mai fost! Poate că o să fac o tură prin Cişmigu, dar mai mult pentru plimbare, nu pentru târgul propriu-zis, care parcă de la an la an rămâne cam... "nemodernizat".
anastasia said…
nici eu n-am fost la nici unul până acum, dar intenţionez să-l vizit pe cel prezentat de tine şi cel de la MŢR.
ANA MARIN said…
@Administrator:Multumesc de vizita:)
@Atdoru:Desigur,mi-as fi dorit sa ajung acolo!
@Pandhora:Ai dreptate!
@Cris-Mary:Nu am fost la Sala Palatului in acest an, dar am auzit ca n-ar fi prea diferit ce ceea ce am vazut deja.
@FJ13:Inca mai e timp.Mersi la fel!
@Tu1074:Da, e placut!:)
@Costin Comba:Din fericire nu era prea multa aglomeratie de acesta data, nici mie nu-mi place!
@Max Peter:Asa este, ai dreptate!
@Anastasia:Super, o noua destinatie!

Popular Posts