Rum Diary(2011)






Dupa Piratii din Caraibe 4, Rum Diary este al doilea film vazut in cinema in acest an si care-l are ca protagonist pe Johnny Depp.


O sa spun de la inceput ca-mi place mult Johnny Depp, este un actor talentat, cu o figura si o personalitate interesanta,care este orice mai putin conventional.


Asa ca in aceste conditii noul film Rum Diary se anunta a fi interesant, relaxant si diferit de ceea ce vazusem anterior.


Filmul are la baza nuvela cu acelasi nume al lui Hunter S.Thompson, iar filmarile au inceput in martie 2009 in Puerto Rico.


Nuvela a fost scrisa in 1961, insa ajunge sa fie publicata abia in anul 1998,iar povestea e destul de simpla:Paul Kemp(Johnny Depp) este un jurnalist care plictisit de America ajunge in Puerto Rico si se angajeaza la un ziar american local unde trebuie sa scrie rubrica de horoscop.


Kemp incepe sa cunoasca lumea din Puerto Rico, pe bogatii americani care doreau sa construiasca hoteluri fara sa plateasca ceva si pe saracii insulei care supravietuiau cu greu de la o zi la alta.


Se imprieteneste cu fotograful ziarului, ajung sa locuiasca in aceeasi casa intr-un cartier sarac, face o obsesie pentru o tanara blonda Chenault(Amber Heard) si bea mult rom.


Lucrurile sunt fie comice, fie serioase, ambii intra in cateva probleme, dar in final totul se termina bine:Kemp pleaca in America, unde se casatoreste cu Chenault.


Mi-a placut atmosfera din acest film:totul e relaxat, Johnny Depp a creat un rol credibil,care a primit critici pozitive.


Totusi sfarsitul filmului mi s-a parut putin abrupt fata de actiunea de pe parcursul filmului, insa acest lucru poate trece si neobservat.


Spre deosebire de rolul lui Johnny Depp din The Tourist, pe care l-am vazut la inceputul anului si care era un film comercial, aici talentul lui Johnny Depp si-a spus cuvantul. Nu cred ca altcineva ar fi reusit sa dea acestui personaj o imagine mai buna, iar aici parea totusi ca exista o chimie intre cele doua personaje(lucru pe care nu l-am remarcat in The Tourist).


Daca sunteti un fan al filmelor lui Johnny Depp, sau doriti sa vedeti un film relaxant cu imagini exotice si multe prim-planuri interesante atunci acest film nu trebuie ratat.









Comments

Popular Posts