How do you know ? & more...

1.How do you know?(2010)

O comedie reuşită pe care am văzut-o ieri la Cinema City, distribuţia: Jack Nicholson(foarte talentat, foarte convingător în orice rol),Owen Wilson(unul din cei mai buni actori de comedie, un rol chiar reuşit!),Paul Rudd(very nice green eyes!) şi Reese Witherspoon.
Povestea a fost interesantă, nu te lasă să te plictiseşti pentru mai bine de 2 ore, Reese Witherspoon este o atletă eliminată din echipa naţională de baseball şi trebuie să găsească o cale să se descurce cu noua viaţă.
Îl întâlneşte întâmplător pe George(Paul Rudd),un afacerist ameninţat cu un proces federal cu care nu are nici o legătură. Cam în aceeaşi perioadă îl întâlneşte şi pe Matty(Owen Wilson), un sportiv comic, iubitor de frumuseţe,dar destul de naiv.
Are destule replici inteligente şi comice şi e o alegere destul de bună pentru o comedie de week-end.

2.Love and other drugs(2010)

Se pare că acest film trebuia să fie o comedie, dar mie mi-a părut mai degrabă 75% dramă şi restul comedie...
Povestea e frumoasă, tristă , realistă şi credibilă, deci nu ne aflăm în faţa unei alte poveşti fantastice pline de romantism, aşa că măcar pentru atât ar trebui să fiţi curioşi să-l vedeţi.
În rolurile principale îi veţi regăsi pe : Anne Hathaway(o prezenţă interesantă şi credibilă) şi Jake Gyllenhall, un film despre metodele de vânzare ale produselor farmaceutice utilizate în SUA în anii 90, o artistă rebelă, inteligentă şi nonconformistă bolnavă de Parkinson şi un agent de vânzări ambiţios.
Povestea nu este liniară, sunt suişuri şi coborâşuri, iar personajele principale trebuie să se adapteze cu schimbările prin care trec, să se adapteze la o nouă viaţă în doi şi la traiul alături de o persoană bolnavă, a cărei existenţă se afla într-o permanenţă schimbare şi oarecare degradare.

3.Coco Chanel & Igor Stravinsky(2009)

Povestea se petrece la Paris în 1920,moment în care Coco se impusese deja în lumea modei franceze. Stravinsky părăseşte Rusia cu soţia şi copiii din cauza revoluţiei, o întâlneşte pe Coco, care decide să-i finanţeze proiectele muzicale viitoare şi chiar îi oferă locuinţa sa din afara Parisului.
În rolul lui Coco Chanel o regăsim pe Anna Mouglalis(Mar Nero), o prezenţă interesantă, totuşi în comparaţie cu Coco Avant Chanel şi Audrey Tautou acest film este inferior.
În primul rând acţiunea din acest film este liniară, se urmăreşte doar aventura dintre Coco şi Stravinsky, singura noutate este modul în care Coco a descoperit esenţa care a stat la baza parfumului Chanel no5.
Mai apoi, Anna Mouglalis creează un personaj destul de rigid, lipsit de scrupule, care îşi atinge obiectivele cu orice preţ şi îşi clădeşte fericirea pe nefericirea unei familii.
Este o cu totul altă abordare faţă de Coco Avant Chanel, care mi-a plăcut mai mult, iar epoca este mult mai bine redată, iar acţiunea este dinamică.
Se păstrează însă vestimentaţia creată de Coco şi decorurile în alb şi negru, care mai salvează pe alocuri acest film.



4.2012(2009)

Un SF bun, pe care l-am ocolit până acum din cauza promovării intense de care a avut parte.

Oricum, dacă nu ar fi fost un film cu John Cusack, probabil că l-aş fi ocolit la nesfârşit....

Efectele au fost interesante : străzi care se crapă , zgârie-nori de sticlă care se prăbuşesc, munţi care sunt acoperiţi de ape, vulcani care erup şi acoperă totul în jurul lor.

Povestea e fatalistă, construirea de vase după modelul Arcăi lui Noe pentru salvarea omenirii e prea puţin credibilă, iar John Cusack o prezenţă calmă, familistă şi desigur prezentă oriunde se află vreun dezastru...





Comments

Anonymous said…
2012 l-am vazut, pe celelalte inca nu, dar le-am trecut pe lista! Asa-mi faci pofta de mers la cinema! Chiar, n-ar fi rea o postare cu Reese Witherspoon!:P :) ;)
ANA MARIN said…
Din pacate la cinema acum mai poti vedea doar: How do you know? si Love and other drugs.
Iar pe Reese o trec pe lista, deocamdata am pe altcineva in minte:)
Anonymous said…
pe toate 4 le am si eu pe lista de filme pe care vreau sa le vad
la primele doua nu ma astept la cine stie ce, dar si frilma din asta mai comedioare prostioare sunt binevenite din cand in cand :)
ANA MARIN said…
@Riendespecial: De fapt Love and other drugs e un film reusit, deloc o simpla comedie.

Popular Posts