Child 44(2015)



Una din premierele acestei săptămâni în cinema a fost Child 44, un film care are la bază prima carte a trilogiei lui Rob Smith.
Deoarece filmul mi-a plăcut mult urmează să citesc şi cartea pentru a le putea compara.
Child 44 este un thriller interesant, acţiunea se desfăşoară în Rusia anului 1953, epoca este bine redată. 
Leo Demetrov(Tom Hardy) a crescut într-un orfelinat deoarece părinţii săi au fost ucişi, ajunge în armată, participă la cel de-al doilea război mondial, este remarcat de superiori şi este agent secret rus.
Jora, copilul prietenului său este găsit decedat în apropierea unei gări, raportul oficial susţinând că a fost un accident. Leo refuză să o predea pe soţia sa, Raisa(Noomi Rapace), superiorilor săi ca fiind o trădătoare, astfel îşi pierde postul de la Moscova, este exilat împreună cu soţia sa într-un oraş de provincie.
Aici descoperă că  s-a mai întâmplat în apropiere multe alte crime similare celei lui Jora  şi începe să cerceteze aceste incidente cu ajutorul generalului Nesterov(Gary Oldman). 
Doar că iar atrag atenţia asupra lor, sunt urmăriţi mereu de inamicul lui Demetrov de la Moscova , Vasili, trec prin situaţii limită, dar reuşesc să-l descopere pe ucigaş.
În final cei doi se reîntorc la Moscova unde Leo decide să înfiinţeze un departament de omucideri alături de Nesterov, pentru a împiedica astfel de incidente pe viitor.
De asemenea Raisa şi Leo vor adopta două fetiţe ai căror părinţi au fost omorâţi într-un incident.
Povestea este interesantă, personajele sunt bine construite, mult dinamism , unul din cele mai interesante filme din acest an. Iar Tom Hardy chiar a reuşit să mă surprindă cu rolul său, redă foarte bine toate stările prin care trece personajul său: de la abandon, la speranţă, căutare, suferinţă, îndoială. Enjoy!

 
 


Comments

Popular Posts